Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Telian liikevoitto laski viime vuonna – Bonnier-kauppa etenee suunnitellusti

Muutoshankkeiden tulokset eivät toteutuneet odotetusti, haasteet näkyvät erityisesti Ruotsissa.

Telian logo talon seinässä
Kuva: Kimmo Brandt / EPA
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Teleoperaattori Telian liikevoitto laski viime vuonna 4,3 prosenttia vuodesta 2017. Koko vuoden oikaistu liikevoitto oli noin 1,4 miljardia euroa eli reilut 14 miljardia kruunua.

Lasku oli viimeisellä neljänneksellä varsin tuntuvaa. Loka–joulukuussa liikevoitto laski edellisvuodesta peräti 18,7 prosenttia.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että muutoshankkeiden tulokset eivät toteutuneet odotetussa aikataulussa ja että viivästymiset näkyivät erityisesti Ruotsin-toiminnoissa. Haasteet eivät ole poistuneet, mutta yhtiö uskoo, että tilanne Ruotsissa kohenee tänä ja ensi vuonna.

– Pyrimme kasvattamaan ydinpalveluista saatavia tuloja keskittyen kasvattamaan käyttäjäkohtaista keskihintaa ja vahvistamaan edelleen kustannuslähtöisyyttä, sanoo Telian toimitusjohtaja Johan Dennelind tiedotteessa.

Telia ilmoitti kesällä ostavansa Bonnierin tv-toiminnan – kaupassa siirtyy muun muassa MTV

Telia ilmoitti viime heinäkuussa ostavansa mediayhtiö Bonnierin televisioliiketoiminnan. Kaupassa Telialle siirtyvät suomalainen MTV, ruotsalainen TV4 ja maksutelevisioyhtiö C More.

Kauppahinta on 9,2 miljardia kruunua eli noin 886 miljoonaa euroa.

Tulostiedotteessaan Telia sanoo jatkavansa Bonnier-kaupan edistämistä. Kesällä kerrottiin kaupan vaativan viranomaisen hyväksynnän ja arvioitiin kaupan toteutuvan tämän vuoden toisella puoliskolla.

– Näkemys kaupan sinetöimisestä vuoden 2019 toisella puoliskolla on ennallaan, tiedotteessa sanotaan.

Suosittelemme