Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

SDP:n vaalistartti: Sanna Marin lupasi sopimista työmarkkinoille

SDP pyrkii oppositiosta takaisin valtaan ja lupaa muutosta politiikan suuntaan ja tyyliin.

Varapuheenjohtaja Sanna Marin SDP:n eduskuntavaalien kampanja-avauksessa.
Varapuheenjohtaja Sanna Marin SDP:n eduskuntavaalien kampanja-avauksessa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Pekka Kinnunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suurin oppositiopuolue SDP on avannut vaalikampanjansa korostamalla sopimista työmarkkinoilla.

Sairauslomalla olevaa puoluejohtaja Antti Rinnettä sijaistava varapuheenjohtaja Sanna Marin korosti SDP:n vaalistartissa Helsingissä, että nyt on muutoksen aika ja muutos alkaa eduskuntavaalien vaalipäivänä 14. huhtikuuta 2019.

Maksuton toinen aste ja hoitotakuu

Marinin mukaan SDP haluaa viedä Suomen tulevaisuuslinjalle, jossa panostetaan koulutukseen ja osaamiseen, reiluun työelämään, eriarvoisuuden vähentämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

– Ensi vaalikaudella jokainen nuori saa maksuttoman toisen asteen koulutukseen ja Suomessa otetaan käyttöön hoitotakuu, jonka mukaisesti kiireettömään hoitoon pääsee viikon kuluessa, Marin lupasi.

Antti Rinteen vappusatasesta alkanut eläkeläisten silittäminen sai jatkoa, kun sijaisjohtaja Marin linjasi, että SDP haluaa parantaa pienituloisten eläkeläisten asemaa. Marinin mukaan SDP:lle köyhyyden vähentämisessä on kyse arvovalinnasta.

SDP: Työelämää kehitetään yhdessä

Ammattiyhdistysliikkeen vaalitukeen vahvasti nojaavan SDP:n johto lupaa muutosta Juha Sipilän (kesk.) porvarihallituksen työelämäpolitiikkaan.

– Ensi vaalikaudella suomalaista työelämää kehitetään yhdessä sopimalla, ei repimällä tai sanelemalla, Marin ojensi kättä erityisesti palkansaajajärjestöille.

Puoluesihteeri Antton Rönnholm tuki Marinin viestiä.

– Meidän tavoitteemme on sopimisen Suomi, Rönnholm linjasi.

Tulevaisuuslinja tähtää vuoteen 2030

Rönnholm kehui, että SDP on vaalikampanjassaan lähtenyt keskustelemaan ihmisten kanssa kuunnellen ja yhteisymmärrystä hakien.

– Tällaista politiikkaa haluamme tehdä myös ensi hallituskaudella. Riitely riittää nyt, olemme siihen liian pieni kansa. Kevään eduskuntavaaleissa päätetään suunta Suomelle, Rönnholm maalaili.

SDP:n johto myhäilee, että puolueen vaaliohjelman ja vuoteen 2030 tähtäävän tulevaisuuslinjan takana on helmikuun 2017 puoluekokouksesta alkanut ohjelmatyön renessanssi, johon on osallistunut yli 450 SDP:n jäsentä.

Suosittelemme sinulle