Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Norjassa venytettiin yhdistetyn mäkikisa todella pitkäksi – kotiyleisön suosikeille ja neljälle diskatulle suuri helpotus

Trondheimissa käytiin aikamoista tuulipeliä yhdistetyn maailmancupissa.

Manuel Faisst
Manuel Faisst Kuva: EPA-EFE/PATRICK SEEGER
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Trondheimissa käytiin todella pitkään yhdistetyn mäkikisaa. Tuulten kanssa kikkailtiin todella paljon. Jossain vaiheessa jo odotettiin, että kisa keskeytettäisiin ja varakilpailu otettaisiin käyttöön. Mutta pitkän väännön jälkeen mäkikisa saatiin loppuun asti.

Se oli erityisesti neljälle urheilijalle helpotus. Saksalaiset huippunimet Johannes Rydzek ja Manuel Faisst sekä Japanin Ryota Yamamoto ja Tshekin Tomas Portyk diskattiin vääränlaisen puvun takia perjantain varakisassa. Nyt he saivat hyväksytyt suoritukset. Heistä parhaiten suoriutui yhdeksänneksi hypännyt Faisst. Frenzel on viidentenätoista.

Myös norjalaisille kävi kotikisan venyttäminen oikein hyvin. Norjalta lähtee kolmikko Espen Björnstad, Jarl Magnus Riiber ja Magnus Krog laduille sijoilta 3–5..

Itävallan Wilhelm Denifl lähtee ykkösenä 10 kilometrin hiihtokisaan.

Suomalaisia ei ole mukana Trondheimissa. Yhdistetyn hiihtokisa käynnistyy kello 15.00.

Lue lisää:

Tänä viikonloppuna kisataan hiihtomaailman Hollywoodissa – omassa kotimaassaan hämmennystä herättävä hiihtäjä yllättyi, kun loikkasi supertähtien keskelle

Suosittelemme