Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pitkä jatkopesti – Pasi Mustonen luotsaa Naisleijonia Pekingin olympialaisiin saakka

Pasi Mustonen luotsaa Naisleijonia kohti Pekingin olympiataistoja.

Pasi Mustonen neuvoo Rosa Lindstedtiä.
Pasi Mustonen jatkaa Naisleijonien päävalmentajana. Kuva: AOP
Matti Lehtisaari,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Pasi Mustonen jatkaa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana Pekingin 2022 olympialaisiin asti. Jääkiekkoliitto julkisti Mustosen jatkosopimuksen maajoukkueiden Leijona-lounaalla Helsingissä.

Mustonen on valmentanut Suomen naisten maajoukkuetta vuodesta 2014. Naisleijonien tämän kauden päätavoite ovat Espoossa huhtikuussa pelattavat MM-kotikisat.

– On hienoa, että työnantaja osoittaa luottamusta ja saan jatkaa tämän hienon joukkueen matkassa vielä toisen olympiadin loppuun, Mustonen iloitsee tehtävänsä jatkosta.

– Iso asia tässä on jatkuvuus. Pelaajien ja johtoryhmän kanssa yhdessä luotu tapa toimia näkyy joka päivä pukukopissa ja kaukalossa – kaikki tietävät miten toimimme ja sitä kautta uusien pelaajien sisäänajo on helppoa. Pitkässä juoksussa yhteinen toimintakulttuuri tuo taatusti menestystä, Mustonen toteaa.

Kuluvalla ja edelliskaudella Mustosen pesti on ollut päätoiminen. Espoon MM-kotikisojen jälkeen Mustonen käyttää omasta toiveestaan työajastaan 20 prosenttia Haaga-Helian lehtorin tehtäviin.

Naisleijonat valmistautuu tämän kevään MM-kisoihinsa pelaamalla ensi viikolla EHT-turnauksessa Venäjällä.

Lue lisää:

Maalivahdit Räisänen ja Räty ensimmäistä kertaa yhtäaikaa leijonapaidassa tällä kaudella – tuoreita nuorten MM-pronssimitalisteja myös mukana

Suosittelemme