Hyppää sisältöön

Lähiöpoliisi alkaa partioida Oulussa – asuinalueeksi ehdolla muun muassa Toppila, Tuira ja Rajakylä, joissa esiintyy tilastojen valossa paljon häiriöitä

Tarkoituksena on puuttua esimerkiksi nuorten rikoskierteeseen varhaisessa vaiheessa.

Poliisiauto Oulussa.
Lähiöpoliisi alkaa liikkua yhdellä kaupungin lähiöalueella nykyistä tiiviimmin. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva
Kirsi Karppinen

Lähiöpoliisi alkaa partioida Oulussa helmikuun aikana. Kyse on kahden poliisin muodostamasta partiosta, joka alkaa liikkua yhdellä kaupungin lähiöalueella nykyistä tiiviimmin.

Oulun poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön Arto Karnarannan mukaan aluetta ei ole vielä valittu, vaan se tehdään yhdessä Oulun kaupungin kanssa ensi maanantaina 4.2.

Karnaranta kuitenkin arvelee jo nyt, että lähiöpoliisi tullaan todennäköisesti sijoittamaan joko Toppilan alueelle, Tuiraan tai Rajakylään.

Apulaispoliisipäällikkö sanoo, että näillä alueilla tapahtuu tilastojen valossa erityisen paljon esimerkiksi pahoinpitelyjä, perheväkivaltaa ja muita häiriöitä, joihin lähiöpoliisitoiminnalla yritetään puuttua. Lisäksi tarkoituksena on pyrkiä katkaisemaan nuorten rikoskierre mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Oulu on ollut viime aikoina julkisuudessa useiden seksuaalirikosepäilyjen takia. Arto Karnarannan mukaan lähiöpoliisitoimintaa ei kuitenkaan päätetty aloittaa näiden tapahtumien seurauksena.

– Ajatus lähiöpoliisista on ollut esillä jo ennen sitä, kun Oulun alueen ikävät seksuaalirikokset tulivat meille tietoon, apulaispoliisipäällikkö kertoo.

Karnaranta pitää kuitenkin hyvänä, että lähiöpoliisitoiminta alkaa ajallisesti juuri nyt, kun ihmisten turvallisuudentunne on seksuaalirikosepäilyjen vuoksi koetuksella.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on, että lähiöpoliisitoiminta jatkuu Oulussa vuoden 2019 ajan. Jatkosta ei ole toistaiseksi tietoa, koska rahoitus on poliisin mukaan vielä auki.

Lue myös:

Lisää poliiseja suuriin lähiöihin? – Seurasimme aluepoliisin työpäivää Turun Varissuolla: "Tämä on yhteisö, jota voisi verrata entisaikojen kylään"

Suosittelemme sinulle