Hyppää sisältöön

Analyysi: Onko Sandstormin supersuosio uhka Daruden viisumenestykselle?

Jättihitti saattaa jättää varjoonsa artistin uudet viisukappaleet, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Ville Vedenpää.

Darude
Kuva: Yle
Ville Vedenpää

Daruden valinta Suomen euroviisuedustajaksi sai monet hämilleen. Oliko tämä Yleltä hyvä veto kutsuvierasartistiksi vai ei?

Ennakkospekulaatioissa veikkailtiin, että Tel Aviviin lähtee joko Antti Tuisku tai Robin. Suomen edustaja ilmoitettiin suhteellisen myöhään, mikä sai iltapäivälehdet epäilemään, että ketään nimekästä artistia ei ole saatu innostumaan Euroviisuista.

Yllätysvetona tiistaina ilmoitettiin, että edustaja on Darude, joka on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisartisteista. DJ on ollut pinnalla parikymmentä vuotta ja jättihitti Sandstorm soi ympäri maailmaa edelleen.

Sandstorm voi kuitenkin olla Daruden eli Ville Virtasen menestyksen hidaste Euroviisuissa. Kappaleen tietää moni, mutta artistia nimeltä Darude ei niinkään. Onko hän vain yhden hitin ihme?

Biisi on ehdoton tanssimusiikin klassikko, joka saa edelleen pomppimaan. Jopa nuorempi yleisö tietää kappaleen. Tosin monelle heistä siitä on tullut loputtomien meemien lähde, eli jonkunlainen läppä.

Darude on työstänyt Uuden Musiikin Kilpailua varten kolme uutta kappaletta, joista yksi valitaan lopulta edustuskappaleeksi viisuihin. Niistä jokaista tullaan vertaamaan Sandstormiin. Valitettava tosiasia on, että harva artisti pystyy tekemään täysosumahitin kuin kerran elämässään.

Uudet kappaleet ovat muusikon mukaan tuttua ja turvallista Darudea pienillä lisämausteilla. Menevät tanssikappaleet sopivat Euroviisuihin erinomaisesti ja etenkin bilekaupunkina tunnettuun Tel Aviviin. Voi helposti kuvitella, kuinka Suomen viisuedustaja heittää DJ-keikan rannalla ja kaikki tanssivat iloisen vimmatusti.

Mutta kuinka moni yleisöstä huutaa kesken muiden kappaleiden: "Soita Sandstorm!"

Emme hautaa vielä hiekkaan Daruden menestysmahdollisuuksia. Solisti Sebastian Rejmanin esittämät uudet kappaleet täytyy kuulla ensiksi.

Se kuitenkin lienee jo varmaa, että Suomi järjestää tänä vuonna Euroviisuissa parhaat bileet!

Suosittelemme sinulle