Hyppää sisältöön

Ohjaamossa savua: Helsinki-Tallinna-lennon matkustajat evakuoitiin lentokentällä

Norran lennolla olleet 42 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä evakuoitiin pian Tallinnan lentokentälle saapumisen jälkeen.

Kuva: Marko Melto / Yle
Annika Martikainen,
Tiina Länkinen

Helsingistä lähteneen lennon matkustajat evakuoitiin koneesta Tallinnan lentokentällä ohjaamosta tulleen savun takia. Tapaus sattui keskiviikkoiltana kello yhdeksän maissa Finnairin osaomistaman Norra-yhtiön lennolla.

– Laskeutumisen jälkeen kiitotieltä poistuttaessa lentäjät havaitsivat savua ohjaamossa ja tekivät päätöksen evakuoida matkustajat asematasolle. Matkustajat ja miehistö poistuivat koneesta portaita pitkin, sanoo Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist.

Tallinnan lentokentän tiedottaja Margot Holts vahvistaa, että 42 matkustajaa ja neljä henkilökuntaan kuulunutta evakuoitiin koneen hätäpoistumisteiden kautta.

Kuvasta näkee myös konetta vastaan tulleet ensipelastusyksiköt. Holts sanoo, että lentokone pääsi rullaamaan lähelle terminaalia, noin 20 metrin päähän.

Finnairin mekaanikot tarkastivat lentokoneen Tallinnassa ja alustavan tutkimuksen mukaan savu johtui vikaantuneesta releestä ohjaamossa, sanoo Tallqvist. Hänen mukaansa lentokone on käynyt läpi perusteellisen tarkastuksen ja se on saanut Viron viranomaisilta luvan palata lentoon.

Norra joutui perumaan keskiviikkoillalta ja torstaiaamulta lennot Turun ja Helsingin väliltä, koska lentokone oli korjattavana Tallinnassa.

Uutista korjattu klo 12.31: Matkustajat ja henkilökunta evakuoitiin lentokentälle, ei kiitotielle.

Suosittelemme sinulle