Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Nordea on nyt suosituin kansanosake – nousi Nokian ohi omistetuimmaksi Suomessa

Pankkia on Suomessa 240 000 osakkeenomistajan salkussa. Nokia on ollut kansanosake yli muiden karkeasti sanottuna aina.

Pankkikonserni Nordean pääkonttori Aleksis Kiven kadulla Helsingissä.
Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Tiina Länkinen,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Nordea on tammikuussa ohittanut Nokian suomalaisten laajimmin omistamana yhtiönä, kertoo arvopaperikeskus Euroclear Finland. Nokia oli vuosikaudet selvästi kansanosake yli muiden, mutta asema alkoi käydä uhatuksi viime vuoden lopulta.

Lokakuussa Nordean osakkeesta voi katsoa tulleen "supisuomalainen" sen vaihdettua kotipaikakseen Helsingin ja kaupankäynnin kotipesäksi täkäläisen pörssin. Muutto teki osakkeesta kiinnostavan lukuisille piensijoittajille, jotka suosivat kotimaisia yhtiöitä.

Euroclear Finlandin ennakkotietojen mukaan Nordealla oli tammikuun lopussa yhteensä 241 350 ja Nokialla 240 746 arvo-osuusjärjestelmään rekisteröityä osakkeenomistajaa.

– Uskoisin, että taustalla on ihan kotimaisuusilmiö, sanoo arvopaperikeskus Euroclear Finlandin viestintäjohtaja Pekka Isosomppi.

Nordean osakkeenomistajien lukumäärä kasvoi Euroclear Finlandin mukaan tammikuussa 4 589:llä. Nokian osakkeenomistajien määrä puolestaan laski 2 644:llä.

Vielä lokakuussa Nokian etumatka kansanosakkeena oli 17 000 osakkeenomistajaa.

– Nokia on perinteisesti ollut laajalti Suomessa omistettu yhtiö jo ennen 90-luvun kasvuvuosia, Isosomppi toteaa.

Nordea ja Nokia ovat muita Helsingin pörssin yhtiöitä massiivisesti isompia, ja se näkyy myös omistuksissa. Seuraavaksi laajiten omistettuja, puhelinosakkeen muuttamisilla levinnyttä Elisaa sekä sähköyhtiö Fortumia, on selvästi alle 200 000 suomalaissalkussa.

Suosittelemme