Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Tom Brady ja kumppanit tekivät sen taas! New England Patriots voitti vähäpisteisen Super Bowlin

New England Patriots kukisti Los Angeles Ramsin amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlissa pistein 13–3.

Super Bowl Patriots
Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

New England Patriots on voittanut järjestyksessään 53. Super Bowlin Atlantassa. Los Angeles Rams kaatui amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan finaalissa pistein 13–3.

Todella vähäpisteinen ottelu oli puolustuspelin juhlaa. Ratkaisu nähtiin viimeisen neljänneksen puolivälissä tilanteessa 3–3. Ennätyksellisen kuudennen Super Bowlinsa voittanut pelinrakentaja Tom Brady löysi Rob Gronkowskin maalialueen rajalta, ja Sony Michel runnoi jatkotilanteesta ottelun ainoan touchdownin.

Mestaruus on NFL:ää 2000-luvulla mielin määrin hallinneelle Patriotsille seurahistorian kuudes. Huomionarvoista on, että pelinrakentaja Brady ja päävalmentaja Bill Belichick ovat olleet voittamassa jokaista mestaruutta.

Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Patriotsin laitahyökkääjä Julian Edelman, joka eteni ottelussa yhteensä 141 jaardia.

Ennätyksellisen vähän pisteitä

Patriots ja Rams tehtailivat ottelussa vain 16 pistettä, mikä on Super Bowl -historian kaikkien aikojen pienin määrä. Toiseksi vähiten pisteitä on tehty vuonna 1973, kun Miami Dolphins peittosi Washington Redskinsin 14–7.

Upean NFL-kauden pelanneen Ramsin panos jäi loppuottelussa vaisuksi. Pelinrakentaja Jared Goffin peli kulminoitui heti Patriotsin ratkaisevan touchdownin jälkeen huolimattomaan heittoon, jonka Stephon Gilmore katkaisi.

Patriotsin mestarivalmentaja Bill Belichick, 66, oli jo valmentanut pitkään NFL:ssä ennen kuin Ramsin 33-vuotias päävalmentaja Sean McVay oli edes syntynyt.

Kokemus oli tällä kertaa valttia, sillä McVay ei löytänyt keinoja Belichickin lyömiseen. Patriots oli etenkin hyökkäyspelissä huomattavasti Ramsia vahvempi, vaikka piste-ero jäi maltilliseksi.

Lue myös:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasi innolla Super Bowlia: hauskuutti suomalaisia Twitterissä – "Otin iltapäivätorkut varoiksi"

Yle seurasi hetki hetkeltä: New England Patriots valloitti jälleen Super Bowlin – Tom Bradylle historiallinen kuudes mestaruus

Super Bowlissa kohtaavat nuoruus ja kokemus – Yli sata miljoonaa ihmistä kerääntyy seuraamaan, pystyykö Los Angeles Rams murtamaan lajin viime vuosien kiistattoman hallitsijan New England Patriotsin

Hehkutetulla Super Bowlilla ja NFL:llä on kiusallinen ongelma, johon Donald Trumpkin on sekaantunut – pieni ele aloitti vyöryn, joka vei USA:n suosituimman urheilusarjan keskelle omituista oikeustaistelua

Montako kanansiipeä Super Bowl -viikonloppuna Yhdysvalloissa syödään, entä kuinka suuri on loppuottelujoukkueiden pelinrakentajien ikäero? Nyt testataan todelliset tietäjät!

Suosittelemme