Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Super Bowl meni kuten aina ennenkin: Tom Brady kaivoi esiin ratkaisun avaimet, kun niitä eniten tarvittiin – "Tämä on ollut uskomaton vuosi"

Tom Brady ja New England Patriots nousivat NFL:n mestaruustilaston kärkeen Pittsburgh Steelersin rinnalle. Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin tällä kertaa laitahyökkääjä Julian Edelman.

Tom Brady
Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Historiallisen kuudennen kerran amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlin voittanut Tom Brady astui jälleen esiin, kun häntä eniten tarvittiin.

New England Patriotsin pelinrakentajan nappiheitto löysi ratkaisuhetkillä Rob Gronkowskin maalialueen rajalta, ja Sony Michel syöksyi mestaruuden ratkaisseen touchdownin.

– Saimme touchdownin lopulta. Puolustuksemme pelasi kauden parhaan ottelun. Toivoin, että olisimme hyökänneet paremmin, mutta voitimme, Brady sanoi ottelun jälkeen.

Brady palasi vuoden tauon jälkeen valtaistuimelleen. Viime vuoden Super Bowlissa Brady heitti hurjat 505 jaardia, mutta Patriots taipui dramaattisesti Philadelphia Eaglesille 41–33. Nyt mestaruuteen riitti 262 heitettyä jaardia.

– Tämä on ollut uskomaton vuosi, sen läpi piti todella taistella. Olemme olleet samassa tilanteessa hävinneenä osapuolena, ja se on todella kovaa, Brady totesi.

Tuttu kaava toistui jälleen

Atlantassa pelattu ottelu muistutti monella tapaa Bradyn aiempia Super Bowleja. Ensimmäisellä neljänneksellä hän sortui helppoihin virheisiin, eikä saanut peliään rullaamaan. Brady ei ole heittänyt yhtään ensimmäisen neljänneksen touchdownia yhdeksässä pelaamassaan Super Bowlissa.

Brady osoitti ottelun ratkaisuhetkillä jälleen kylmäpäisyytensä. Rob Gronkowskin tavoittanut heitto oli omalta osaltaan varmistamassa sitä, että Bradysta tuli vanhin Super Bowlin voittanut pelinrakentaja.

– Vastustajan tukimies oli kiinni minussa, ja silloin tiesin, että pallo tulee minulle. Tiesin, että Tom heittää sen minulle. Se oli ratkaiseva tilanne, Gronkowski kommentoi tilannetta.

Aiempi ennätyksenhaltija Peyton Manning voitti 39-vuotiaana Denver Broncosin paidassa. Mikään ei estä Bradya kohentelemasta omaa ennätystään, sillä ura ei ole vielä päättymässä.

– Kuinka tämä voisi olla motivoimatta? Tästä tässä kaikessa on kyse, Brady sanoi mestaruushumun keskellä.

Patriots on paljon muutakin kuin Brady

Patriotsin voittokulku on ollut 2000-luvulla mykistävää. Seurahistorian kuudes mestaruus nosti bostonilaisseuran kaikkien aikojen Super Bowl -tilaston jaetulle kärkipaikalle Pittsburgh Steelersin rinnalle. Brady ja päävalmentaja Bill Belichick ovat olleet voittamassa jokaista mestaruutta, joista ensimmäinen tuli vuonna 2002.

Bradyn ja Belichickin ohella suuressa roolissa Patriotsin viime vuosien menestyksessä ovat olleet muun muassa sisempi laitahyökkääjä Gronkowski, potkaisija Stephen Gostkowski ja Rams-ottelun arvokkaimmaksi valittu laitahyökkääjä Julian Edelman.

– Me tiesimme, täytyi vain pelata tilanne kerrallaan. Kaikki on kiinni sitkeydestä. Koko puolustuksemme ansaitsisi arvokkaimman pelaajan palkinnon, Edelman kertasi ja kehui joukkuetovereitaan.

Ikuisesti Patriotsin nykyjoukkueen voittokulku ei voi jatkua. Brady nähtäneen kentillä jatkossakin, mutta esimerkiksi loukkaantumisista kärsineen Gronkowskin, 29, uran jatko on vaakalaudalla.

– Se ei ole tämän illan asia, tänään juhlin joukkuekavereideni kanssa. Mietin muutaman viikon, ja teen päätökseni sitten, Gronkowski sanoi.

Lue myös:

Tom Brady ja kumppanit tekivät sen taas! New England Patriots voitti vähäpisteisen Super Bowlin

Yle seurasi hetki hetkeltä: New England Patriots valloitti jälleen Super Bowlin – Tom Bradylle historiallinen kuudes mestaruus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasi innolla Super Bowlia: hauskuutti suomalaisia Twitterissä – "Otin iltapäivätorkut varoiksi"

Amerikkalaisen jalkapallon kultasormi oli kehno urheilija, josta tuli menestysjoukkueen tukipilari – Tom Brady on kaikkien aikojen paras, mutta nyt loppu alkaa häämöttää

Hehkutetulla Super Bowlilla ja NFL:llä on kiusallinen ongelma, johon Donald Trumpkin on sekaantunut – pieni ele aloitti vyöryn, joka vei USA:n suosituimman urheilusarjan keskelle omituista oikeustaistelua

Montako kanansiipeä Super Bowl -viikonloppuna Yhdysvalloissa syödään, entä kuinka suuri on loppuottelujoukkueiden pelinrakentajien ikäero? Nyt testataan todelliset tietäjät!

Suosittelemme