Hyppää sisältöön

Puolet teollisuushallista paloi Helsingin Konalassa

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennus oli täydessä tulessa.

Teollisuushalli palaa Helsingin Konalassa
Teollisuushalli palaa Helsingin Konalassa. Kuva: Markku Suokko
Markus Heikkilä,
Annika Martikainen

Puolet teollisuushallista paloi Helsingin Konalassa. Päivystävän palomestarin mukaan Malminkartanonkujalla sijaitseva halli oli pelastuslaitoksen saapuessa paikalle ilmiliekeissä.

– Rakennus oli täyden palon vaiheessa, kun saavuimme paikalle. Puolet rakennuksesta on menetetty, sanoo päivystävä palomestari.

Tulipalosta levisi reilusti savua lähiympäristöön. Palon sammuttamisen arvioidaan kestävän useita tunteja.

– Tällä hetkellä nostetaan koura-autolla kattopeltejä toisesta päästä, jotta päästään sammuttamaan pienempiä paikallisia paloja peltien alta, kertoi päivystävä palomestari Toni Kannikoski STT:lle aamuyöllä puoli kahden aikaan.

kartta
Kuva: maps4news

Youtubeen ladatussa silminnäkijän videossa näkyy, kuinka lieskat lyövät korkealle ja iso savupaasi kohoaa taivaalle. Katso video täältä (siirryt toiseen palveluun).

Silminnäkijä Markku Suokon mukaan teollisuushalli paloi kattoa myöten. Suokon mukaan rakennus on Konalan jäähallin naapurissa. Päivystävä palomestari ei osannut kertoa tarkemmin, missä käytössä rakennus on ollut.

Alue on teollisuuskäytössä eikä välittömässä läheisyydessä ole asutusta. Helsingin pelastuslaitos varoitti kuitenkin Twitterissä, että savun hajua voi tuntua alueella.

Hätäkeskus sai hälytyksen tulipalosta noin viisitoista vaille yhdeksän illalla. Pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että kohteeseen hälytettiin 23 yksikköä, myös Länsi-Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksista.

Uutista korjattu kello 21.29: Silminnäkijän ensitiedon mukaan kyseessä olisi ollut Rengasmaailman liike, mutta tässä vaiheessa hallista ei ole tarkempaa tietoa.

Suosittelemme sinulle