Hyppää sisältöön

Lindsey Vonnin raju kaatuminen järkytti kilpakumppaneita, mutta amerikkalaistähti naureskeli rekka-autolta tuntuneelle iskulle: "Olen liian vanha tähän kuraan"

Amerikkalaistähti hämmästeli, miten kaatui Åressa MM- supersuurpujottelussa. Katso tilanne kuvaa klikkaamalla!

Lindsey Vonn

Ruotsin MM-kisoihin uransa päättävän Lindsey Vonnin kisaurakka Åressa alkoi dramaattisesti, kun hän kaatui supersuurpujottelussa.

Vonn lensi rajusti ulos radalta osuen porttiin ja päätyen turvaverkkoon.

Loukkaantumisista kärsinyt alppihiihtotähti laski kuitenkin itse alas lääkintähenkilökunnan avustuksen jälkeen.

Tilanne säikäytti kilpakumppanit.

– Kaikki kiljuivat, kun hän lensi porttien läpi, itävaltalainen Nicole Schmidhofer sanoi.

– Tuo on Lindsey. Hän antaa 100 prosenttia tai sitten ei mitään. Siksi hän on voittanut niin monta kisaa ja on olympiavoittaja.

34-vuotias Vonn on ottanut kaikkien aikojen eniten maailmancupin voittaja naisten puolella alppihiihdossa. Hän ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että loistokas ura päättyy Åren kisoihin. Hänellä on ollut paljon polvikipuja.

Kuva: AOP

Onnettomuus herättikin heti spekulaatiot, pystyykö Vonn laskemaan enää syöksykisassa sunnuntaina ja päättyikö ura kaatumiseen. Vonn nähtiin verrettelymässä jalkoja tuskissaan samaan aikaan, kun hänen maannaisensa Mikaela Shiffrin juhli voittoa palkintokorokkeella.

– Nostakaa kaikki peukut ylös. Se ei näyttänyt kivalta, Shiffrin sanoi.

Kisan jälkeen Vonn piti lehdistötilaisuuden Åressa. Hän kertoi, että aikoo joka tapauksessa kisata sunnuntaina syöksyssä.

– Kaatuminen tuntui siltä, että rekka-auto olisi osunut minuun. Mutta polvet tuntuvat samalta kuin ennen. Niska ja kylkiluut ovat kipeitä.Otin kovan iskun vastaan. Muutoin olo tuntuu hyvältä. Olen kunnossa. Sunnuntaista tulee upea, Vonn naureskeli.

Vonn ihmetteli myös kaatumistaan.

– Hämmästelin, miksi olen jälleen turvaverkossa. Olen liian vanha tähän kuraan, Vonn sanoi.

Amerikkalaislaskija puhkuikin itseluottamusta.

– Kuka sanoi, että en enää voita. Minulla on vielä yksi mahdollisuus. Ehkä teen ihmeen tai sitten en. Mutta älkää ottako minua pois laskuista, Vonn latasi kyseenalaistavalle toimittajajoukolle.

Lue lisää:

Lindsey Vonn kaatui rajusti MM-supersuurpujottelussa – loppuuko legendan voitokas ura tähän laskuun?

Hitaasta ja pelokkaasta tytöstä kasvoi riskejä rakastava rämäpää, jonka uhkapeli on kostautunut monta kertaa – ennen hyvästejä hän haluaa rikkoa sukupuolirajat ja vuosikymmeniä vanhan ennätyksen

Suosittelemme sinulle