Hyppää sisältöön

Kuka saa messevän musiikkipalkinnon? – kisassa mukana Litku Klemetti ja Laineen Kasperi

Teosto-palkinnosta kisaa tänä vuonna seitsemän teosta.

Teosto-palkintoehdokkaat. (Takarivi ) Samuli Laiho, Litku Klemetti, Teho Majamäki, Tuomas Palonen, Sebastian Hilli, Kasperi Laine ja Alex Freeman. Edessä Ulla Pirttijärvi, Hilda Länsman ja Stina Koistinen. Kuva: AJ Savolainen
Jonni Aromaa

Ehdokkaina Teosto-palkinnon saajiksi ovat Stina Koistisesta ja Nicolas Rehnistä tutun Color Dolor -yhtyeen levy Love, saamelaiset Hilda Länsman ja Ulla Pirttijärvi sekä Samuli Laiho ja Teho Majamäki Soljun levystä Ođđa Áigodat.

Sebastian Hilli sävellyksestään Snap Music sekä Litku Klemetti levystä Taika tapahtuu.

Tuomas Palonen samannimisestä levystään ja Alex Freeman kuoroteoksesta Under the Arching Heavens sekä Kasperi Laine ja Pekka Luostarinen Kasperi Laineen levystä Vihapuheita ja rakkauslauluja.

Teosto-palkinnon esiraadin mukaan sekä taidemusiikki että omintakeinen pop korostuivat viime vuoden tuotannossa, josta ehdokkaat valittiin.

Raatiin kuuluivat muusikko-musiikkitoimittajat Arttu Tolonen (esiraadin pj), Tuuli Saksala ja Amanda Kauranne, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro, musiikkitoimittaja Wilhelm Kvist, muusikko Eriikka Maalismaa sekä dj Bunuel.

Palkinnon saajan tai saajat valitsee nelihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat viime vuoden voittajat Astrid Swan ja Joona Toivanen sekä professori Tuija Hakkila-Helasvuo (Taideyliopiston Sibelius Akatemia) ja musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari (Nelonen Median radiot).

Teosto-palkinnon voittaja julkistetaan 25. huhtikuuta. Palkintosumma on 25 000 – 40 000 euroa sen mukaan, miten monen teoksen kesken summa jaetaan.

Suosittelemme sinulle