Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Turun funikulaari herättää hilpeyttä sosiaalisessa mediassa – "Mitä tilattiin ja mitä saatiin"

Kakolanmäen rinnehissin alkuperäinen havainnekuva poikkeaa monen mielestä varsin paljon todellisuudesta.

Kakolanmäen funikulaarin hytti.
Kakolanmäen funikulaarin hytti. Kuva: Mika Puska / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun Kakolanmäen rinnehissi eli funikulaari nostettiin raiteilleen eilen. Hankkeen rakennusaikataulu on venynyt ja kustannukset nousseet. Turun Sanomien mukaan maisemahissin kyytiin päästään näillä näkymin maaliskuussa.

Turun Sanomat julkaisi videon hissikopin nostosta, mutta internetin vääräleuoilta ei jäänyt tietty yksityiskohta huomaamatta. Kakolan rinnehissi näyttää varsin erilaiselta kuin aiemmin nähdyissä havainnekuvissa.

Myönnettäköön, että maisemahissi näyttäytyy erilaisena kuvattuna havainnekuvan auringonpaisteessa kesäaikaan kuin helmikuun harmaassa.

Funikulaarin puolustukseksi voi myös todeta, että sen avarampi maisemaikkuna ei näy yllä olevassa kuvassa, sillä ikkuna osoittaa Aurajoen suuntaan.

Silti voi varmasti todeta, että havainnekuva ei aivan vastaa todellisuutta.

Funikulaarin somehupailun kaltaisissa tapauksissa on usein yksi yhtymäkohta. Lopulta tulevat kuvanmuokkaukset.

Teemu Artukka huomasi yhdennäköisyyttä funikulaarin ja Star Wars -elokuvista tutun Jawojen kulkuneuvon, sandcrawlerin välillä.

Vielä torstaiaamuna keskustelu funikulaarin ulkonäöstä kävi kuumana. Rinnehissiä verrattiin Twitterissä ainakin Lounais-Suomen poliisin uusiin panssariautoihin, savustus- ja telkänpönttöön sekä hiilivaunuun.

Lopulta myös Turun kaupunki osallistui keskusteluun ja toivotti matkustajat tervetulleeksi suurta somesuosiota saaneeseen funikulaariin.

Keskustelu aiheesta on päättynyt. Kiitos osalllistujille!

Lue lisää:

Turun funikulaari valmistuu tammikuussa – projektijohtaja kertoo, miksi aikataulu venyi ja hinta tuplaantui alkuperäisestä.

Turun Sanomat: Video: Funikulaarin koeajot ovat meneillään – kyytiin pääsee maaliskuussa

Suosittelemme