Hyppää sisältöön

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Unelmien hoitokoti meni pieleen, 5 vinkkiä asuntosäästämiseen ja Matti Nykäsen elämä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Terhi Vanha ja Jussi Ilmola
Terhi Vanhan autistinen poika Jussi Ilmola sai toisen asukkaan lääkkeet mukaansa kotilomalle. Kuva: Terhi Vanha
Yle

Äidit suunnittelivat vammaisille lapsilleen unelmien hoitokodin, mutta sen jälkeen kaikki meni pieleen – jo 9 perhettä ottanut lapsensa pois

Osaava hoiva ympäri vuorokauden. Turvallinen, lämminhenkinen ja viihtyisä koti. Näin Esperi mainostaa Rovaniemellä sijaitsevaa vaikeasti vammaisten nuorten hoitokotia Kevätporttia. Vanhempien mielestä Kevätportti ei ole enää pitkään aikaan ollut koti.

kauppakirja asunnon pöydällä
Kun haaveena on ensimmäinen omistusasunto, niin säännöllinen säästäminen kannattaa aloittaa ajoissa vaikka pienillä kertasummilla. Näin ensiasuntoon on helpompi päästä kiinni. 15 - 39-vuotiaiden kannattaa hyödyntää asp-järjestelmää, jossa säästöille saa normaalia paremman koron ja lainan paremmilla ehdoilla. Kuva: AOP

Miten pääset kiinni ensiasuntoon? 5 vinkkiä asuntolainan oman rahoitusosuuden säästämiseen

Ensiasunnon ostaja voi enimmillään saada lainaa 95 prosenttia asunnon hinnasta. Loput täytyy kattaa omilla säästöillä tai muilla vakuuksilla. Tarjoamme vinkit ensiasunnon lainan omarahoitusosuuden säästämiseen.

Paavi Franciscus nousee koneeseen Abu Dhabissa.
Paavi Franciscus nousi lentokoneeseen Abu Dhabissa 5. helmikuuta 2019. Kuva: EPA

Katolisen kirkon skandaali paisuu: Paavi myönsi, että papit hyväksikäyttivät nunnia ja pitivät heitä jopa seksiorjina

Vatikaanin naistenlehden mukaan nunnat ovat joutuneet abortoimaan pappien lapsia tultuaan raskaaksi hyväksikäyttöjen seurauksena.

Reetta Räty
Reetta Räty. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Reetta Rädyn kolumni: Puhukaa ihmisille niin kuin ihmisille pitää puhua ja lopettakaa paskanpuhuminen

Bullshit-puheella ja hallintojargonilla saadaan asiat näyttämään muulta kuin mitä ne ovat. Suoraa puhetta arvostetaan, ja siksi onkin kummallista, miten harvinaista se on, kirjoittaa Reetta Räty.

Matti Nykänen röker tobak, 2006.
Kuva: Mika Kanerva

Kultalevy, kuusi avioliittoa, alkoholismia ja vankeustuomioita – Matti Nykäsen myrskyisä elämä urheilu-uran jälkeen

Matti Nykänen oli poliitikko vain hetken, mutta laulajana hän jatkoi elämänsä loppuun saakka. Uraansa stripteasetaiteilijana mäkikotka katui myöhemmin.

Suosittelemme sinulle