Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Naisleijonien huippuhyökkääjät säikäyttivät: Tapani ja Karvinen talutettiin ulos kaukalosta, mutta palaavat maajoukkuelääkärin mukaan otteluun

Naisleijonien huippuhyökkääjät Susanna Tapani ja Michelle Karvinen joutuivat jättämään EHT-loppuottelun kesken toisessa erässä.

Susanna Tapani
Susanna Tapani Kuva: Tomi Hänninen
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisleijonien EHT-loppuottelussa nähtiin kaksi pelottavan näköistä tilannetta.

Aivan toisen erän alussa Susanna Tapani meni tavoittelemaan kiekkoa hyökkäyspäädyssä laidan viereen Maria Batalovan kanssa.

Tilanteessa Batalova kaatui, minkä seurauksena Tapanin vasen polvi ilmeisesti vääntyi. Tapani jäi makaamaan jäänpintaan tuskaisena, ja 25-vuotias hyökkääjä talutettiin pois kentältä. Hän ei varannut painoa vasemmalle jalalleen lainkaan.

Tapani siirtyi saman tien tilanteen jälkeen pukukoppiin.

Tapani palasi kaukaloon vasta tämän vuoden puolella. Hän loukkaantui Naisleijonien harjoitusturnauksessa Kanadassa ja oli sivussa polvivamman takia.

Toinen pelottava tilanne nähtiin toisen erän loppupuolella. Michelle Karvinen lähti ahnaasti hyökkäykseen. Hänen toinen luistimensa töksähti jäähän B-pisteen kaarella kovassa vauhdissa, ja Karvinen lensi voimalla päin laitaa.

Myös Karvinen talutettiin pois jäältä. Kuten Tapani, Karvinenkaan ei varannut painoa vasemmalle jalalleen. Karvista jäätiin hoitamaan ainakin hetkeksi aikaa penkille.

Naisleijonien lääkärin Karri Kirjasuon mukaan tilanteista kuitenkin päästiin säikähdyksellä. Molemmat pelaajat hyppäävät lääkärin mukaan takaisin jäälle ottelun päätöserään.

Venäjä johtaa Suomea EHT-loppuottelussa 2–1 kahden erän jälkeen.

Naisleijonien vahvuudesta on jo poissa toinen maalivahti Meeri Räisänen, joka loukkaantui seurajoukkueensa mukana NWHL:ssä. Räisänen ei loukkaantumisen takia päässyt osallistumaan EHT-turnaukseen, eikä NWHL:n tähdistöotteluun, johon hänet oli valittu.

Lue myös:

Naisleijonien tähti pääsi tukieurojen avulla samalle harjoitusleirille vapaaottelijoiden ja NHL-tähden kanssa – ja nyt korko kasvaa hurjasti Saku Koivun ja Petteri Nummelinin silmien alla

Apuraha pelasti Susanna Tapanin kesäharjoittelun: ”Muuten olisin treenannut yksin”

Naisleijonien ei tarvitse stressata jokaista laskua apurahapotin jälkeen – "Tuo on todella iso raha minulle"

Historiallinen päätös – Naisleijonat sai jättipotin urheilija-apurahoja

Suosittelemme