Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Brittien talouskasvu heikossa jamassa, May yrittää kompromissia Corbynin kanssa

Oppositiojohtaja ja pääministeri lähettivät toisilleen kirjeet.

Theresa May.
Pääministeri Theresa May näyttää etsivän yhteistä säveltä opposition kanssa EU-eron suhteen. Kuvassa May Brysselissä 7. helmikuuta. Kuva: Stephanie Lecocq / EPA
Minna Kurki
Avaa Yle-sovelluksessa

Britannian EU-eroon liittyvä epävarmuus hidastaa Britannian talouskasvua.

Maan viime vuoden bruttokansantuotteen kasvu oli heikointa vuosikausiin.

Britannian tilastokeskuksen maanantaina julkistamien lukujen mukaan Britannian talous kasvoi viime vuonna 1,4 prosenttia, hitainta tahtia sitten vuoden 2009.

Vuonna 2017 talous kasvoi 1,8 prosenttia.

Vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä talous kasvoi vain 0,2 prosenttia. Edellisellä neljänneksellä kasvua oli 0,6 prosenttia.

Tilastoasiantuntijat eivät suoraan syytä lukemista brexitiä, mutta yritysten epävarmuudesta eron yksityiskohtien keskellä on puhuttu paljon. Jopa joka kolmas yritys on suunnitellut jonkinlaista muuttoa maasta, jos niin sanottu kova brexit eli ero ilman sopimusta toteutuu.

Britannian on määrä erota Euroopan unionista 29. maaliskuuta.

Pääministeri Theresa May on yrittänyt saada vielä EU:n taipumaan erosopimusta koskeviin muutoksiin, sillä brittiparlamentti on kieltäytynyt hyväksymästä aiemmin neuvoteltua sopimusta. EU taas ei ole muutoksista innostunut.

Maanantaina raportoitiin, että Mayn yrittää nyt löytää kompromissia oppositiojohtaja Jeremy Corbynin kanssa. Corbyn toimitti viime viikolla Maylle viiden kohdan listan työväenpuolueen vaatimuksista.

Suosittelemme