Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Oulussa uusi alaikäiseen kohdistunut seksuaalirikosepäily – tuli ilmi, kun poliisi tutki viime viikonlopun epäiltyjä seksuaalirikoksia

Rikosnimikkeinä ovat törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Poliisiauto
Kuva: Eeva Riihelä / Lehtikuva
Mari Jäntti
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulussa on ilmennyt uusi alaikäiseen kohdistunut seksuaalirikosepäily. Rikosnimikkeinä ovat törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Rikoksen epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa tammikuussa. Uhrina on 14-vuotias tyttö.

Tapaus tuli ilmi, kun poliisi tutki viime viikonloppuna tapahtuneeksi epäiltyjä kahta alaikäiseen kohdistunutta seksuaalirikosta. Näistä kaikista kolmesta rikoksesta epäillään samaa miestä, mutta poliisi ei ole kertonut, onko epäiltyjä tulossa lisää.

Kahden alaikäisen tytön epäillään joutuneen raiskatuksi yksityisasunnossa Oulussa viime viikonloppuna. Toinen heistä oli alle 16- ja toinen alle 18-vuotias. Uhrit tunsivat poliisin mukaan toisensa. Poliisi kommentoi aiemmin Ylelle, että näihin kahteen epäiltyyn rikokseen ei vaikuta liittyvän sosiaalinen media.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut tutkintavankeuteen rikoksista epäillyn ulkomaalaistaustaisen miehen.

Molempien rikosasioiden tutkinta on rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan alkuvaiheessa.

Oulussa on tutkinnassa kymmenkunta julkisuuteen kerrottua tapausta, joissa ulkomaalaistaustaista miestä epäillään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Tapauksista useisiin liittyy se, että uhri on epäilyn mukaan tavoitettu sosiaalisen median kautta.

Suosittelemme sinulle