Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Ruotsin ralli saa herkullisen startin – vanhat mestarit Grönholm ja Loeb kohtaavat toisensa yleisöerikoiskokeella

Ruotsin MM-rallin avauserikoiskoetta voi seurata suorana Yle Areenassa kello 21 alkaen.

Marcus Grönholm ja Sebastien Loeb. Arkistokuva vuodelta 2007.
Marcus Grönholm ja Sebastien Loeb kävivät tiukkoja taisteluita viime vuosikymmenellä. Kuva vuoden 2007 Meksikon rallista, jossa ranskalainen oli parempi. Kuva: AOP
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Karlstadin raviradalla parikilpailuna ajettava Ruotsin rallin ensimmäinen, 1,9 kilometrin mittainen erikoiskoe saa mielenkiintoisen vivahteen, sillä yhteensä 11 maailmanmestaruutta urallaan voittaneet Sebastien Loeb ja Marcus Grönholm kohtaavat toisensa parina.

Vuosien 2000 ja 2002 mestari Grönholm tekee paluun MM-sarjaan yhden kilpailun ajaksi, ja vanhan tutun Citroenin Hyundaihin tälle kaudelle vaihtanut Loeb ajaa puolestaan toisen kauden kuudesta MM-osakilpailustaan.

Grönholmin mestaruuksien jälkeen norjalainen Petter Solberg otti tittelin 2003, jonka jälkeen alkoi Loebin hurja yhdeksän mestaruuden putki. Kun myös historic-luokassa ajava Solberg ja kuusi edellistä mestaruutta ottanut Sebastien Ogier ovat mukana, Ruotsissa nähdään siis kaikki mestarit edellisen 17 vuoden ajalta.

Loebin ja Grönholmin yhteisistä kisavuosista rallifanit saattavat muistaa etenkin kaudet 2006 ja 2007, jolloin Loeb jätti MM-sarjassa kolmatta titteliään havitelleen inkoolaisen kakkoseksi. Uuden-Seelannin rallissa 2007 nähtiin kaikkien aikojen toiseksi niukin voitto, sillä lähes neljän tunnin kilvanajon jälkeen Grönholm päihitti Loebin vain 0,3 sekunnin erolla.

Grönholm toppuutteli keskiviikkona kaksintaisteluasetelmaa Loebin kanssa.

– Kyllähän porukka täällä minut muistaa, mutta pitää nyt vähän rauhoitella niitä, kun ne ovat sitä mieltä, että olen tullut tänne ajamaan kilpaa Loebia vastaan. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä hän on kuitenkin ajanut oikeastaan koko yhdeksän vuoden ajan, ja itse taas en ole kilpaillut yhdeksään vuoteen. Lähtökohta on vähän erilainen, Grönholm sanoi Yle Urheilulle.

Yle näyttää Ruotsin rallin laajasti kanavillaan torstaista sunnuntaihin. Ennakkolähetys tulee torstai-iltana kello 19.45 TV2:ssa, ja avauserikoiskoetta voi seurata suorana Yle Areenassa kello 21 alkaen. Uusinta avauserikoiskokeesta on vuorossa kello 22.45 TV2:ssa.

Lue myös:

Kuka kesyttää Värmlannin talvitiet parhaiten tällä kertaa? – katso tästä Ruotsin rallin lähetystiedot ja aikataulut

"Humppayhtyeen rumpalilla" Grönholmilla riitti vielä testierikoiskokeella opeteltavaa: "Jarru, kaasu ja kaikki kävivät aivan väärään tahtiin"

Asiantuntija uskoo, että Grönholm ei ole Ruotsin rallissa mukana vain näytösmielessä: "Odotan säväyttäviä aikoja"

Rattiin palaava rallilegenda teki upean uransa omalla tavallaan – Marcus Grönholm ei voinut enää vastustaa houkutusta MM-rallista

Grönholm, Rovanperä ja Lindholm – ainutlaatuisen Ruotsin MM-rallin "nostalginen" nimilista nostattaa odotuksia suomalaisten triplajuhlista

Raketin lailla huipulle noussut rallilupaus on vielä Kalle Rovanperän varjossa, mutta potentiaali on valtava: "Täytyy puhua poikkeuksellisesta lahjakkuudesta"

Suosittelemme