Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kohutulle hiihtolajien ykköspomolle halutaan potkut! Olympiavoittaja paljasti maailmalla leviävän adressin: "Tarvitaan muutoksia"

Amerikkalainen hiihtäjä Jessica Diggins kaipaa muutoksia kansainvälisen hiihtoliiton johtoon.

Jessica Diggins
Kuva: Tomi Hänninen
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puheenjohtajan Gian-Franco Kasperin kommentit ovat hämmästyttäneet viime viikkoina. Kasper latasi sveitsiläislehden haastattelussa, että ilmastonmuutoksesta ei ole todisteita. Sen lisäksi Kasper ehdotti, että olympialaiset järjestettäisiin diktatuureissa, koska silloin se on helppoa.

Maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Jessica Diggins on ottanut kantaa Kasperin puheisiin tuoreessa blogissaan.

Amerikkalainen Diggins paljasti, että tällä hetkellä Kasperille vaaditaan potkuja kommenttiensa vuoksi. Aiheesta leviää parhaillaan adressi.

– Paikallinen sää ei ole sama asia kuin ilmasto. Vaikka joissain päin maailmaa on tullutkin upeasti lunta, se ei poista todellista ilmastonmuutoksen uhkaa. FIS:n puheenjohtaja ei näytä tajuavan sitä, Diggins painottaa.

Diggins on tunnettu kommenteistaan, joilla on herätetty ihmisiä ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun.

– Johtoon tarvitaan muutoksia, jotta voimme päästä eteenpäin oikeilla faktoilla. Toivon, että muutoksia tapahtuu urani aikana.

Sveitsiläinen Kasper on toiminut FIS:n puheenjohtajana vuodesta 1998. 75-vuotias Kasper on ollut myös kansainvälisen olympiakomitean jäsen vuodesta 2000 alkaen.

Lue lisää:

Rajuja kommentteja FIS-pomolta: Pitää olympialaisten järjestämistä diktatuureissa helpompana ja vähättelee ilmastonmuutosta

Ovatko urheilutähdet ympäristörikollisia vai voivatko he pelastaa planeetan? Talviurheilu kuolee Suomestakin, jos nyt ei herätä

Suosittelemme sinulle