Hyppää sisältöön

Meksikon presidentti vieraili huumeparoni El Chapon kotikonnuilla hieromassa sopua

Andrés Manuel López Obrador julkisti rakennus- ja koulutushankkeita maan tunnetuimman huumerikollisen kannatusalueella.

Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador korosti, ettei ihmisiä voi leimata asuinpaikkansa perusteella vieraillessaan huumepomo Joaquin "El Chapo" Guzmanin kotiseudulla.
Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador korosti, ettei ihmisiä voi leimata asuinpaikkansa perusteella vieraillessaan huumepomo Joaquin "El Chapo" Guzmanin kotiseudulla. Kuva: JUAN CARLOS CRUZ / EPA
Jani Parkkari

Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador vieraili perjantaina huumepomo Joaquin "El Chapo" Guzmanin synnyinseudulla maan pohjoisosassa.

– Meidän täytyy etsiä sovintoa, meidän täytyy löytää rauha, Badiraguaton pikkukaupungissa puhunut López Obrador sanoi.

Samalla presidentti julisti suunnitelman uuden valtatien ja yliopiston rakentamiseksi kaupunkiin.

Vierailu tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun Guzman todettiin Yhdysvalloissa syylliseksi lukuisiin huumausaine- ja väkivaltarikoksiin.

Sinaloan maakunnassa sijaitsevassa Badiraguatossa 70 prosenttia väestöstä elää alle köyhyysrajan. Se on samalla yksi Guzmanin tukialueista, josta löytyy myös ymmärrystä tuomitulle huumerikolliselle.

EL Chapon mukaan nimettyyn ravintolaan perjantaina syömään tullut paikallinen asukas Jose Carrillo toivoi, että maan hallitus heräisi vihdoin alueen ongelmiin.

– Guzman auttoi paljon kaupunkia. Nyt kun hän ei ole enää täällä, täytyy toivoa, että valtio reagoi, Carrillo kertoi uutistoimisto Reutersille.

Suosittelemme sinulle