Hyppää sisältöön

Lidl vetää taas naudan jauhelihaa myynnistä salmonellaepäilyn takia

Tuotteet ovat olleet myynnissä kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä viikoilla 6 ja 7. 

Kuva: Lidl

Lidl vetää takaisin myynnistä kaksi erää Bergmannin naudan jauhelihaa. Eristä on todettu (siirryt toiseen palveluun) valvontanäytteissä salmonellaepäily.

Takaisinveto koskee eriä, joiden viimeiset käyttöpäivät olivat 12.2.2019 ja 14.2.2019. Tuotteet ovat olleet myynnissä kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä viikoilla 6 ja 7. Erien tunnisteet ovat 905520 ja 1906120.

Lidl pyytää kyseistä jauhelihaa ostaneita ja tuotteen pakastaneita asiakkaitaan palauttamaan kyseisten erien tuotteet Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään.

Salmonellaepäilyt tulivat Lidlin tietoon vasta sen jälkeen, kun tuotteiden viimeinen käyttöpäivä oli jo mennyt. Osa kuluttajista on kuitenkin saattanut pakastaa jauhelihan, ja siksi kauppaketju pyytää asiakkaita tarkastamaan ostamansa tuotteet.

Samalla Lidl Suomi kertoo keskeyttävänsä yhteistyön Skare-lihakonsernin kanssa kolmen salmonellalöydöksen takia. Saman tavarantoimittajan samassa tuotteessa havaittiin salmonellaa myös tammikuun lopulla.

– Jokaisen tuotteemme turvallisuus on meille äärimmäisen tärkeää. Asiakkaiden on voitava aina luottaa meihin ja meiltä ostettuun ruokaan. Koska emme voi hyväksyä toistuvia tuotevirheitä, keskeytämme ostot tavarantoimittajalta toistaiseksi, Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen sanoo tiedotteessa.

Yhteistyön keskeyttämisen johdosta Lidl on poistanut valikoimastaan toistaiseksi neljä Skare-konsernin sille toimittamaa tuotetta: Bergmann naudan jauheliha 5%, Bergmann naudan jauheliha 10 %, Bergmann naudan ulkofileepihvi ja Bergmann naudan pippuripihvi.

Suosittelemme sinulle