Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Roima 20 metrin parannus! Helpottunut Arttu Mäkiaho avautui vakavista ongelmistaan MM-kisoissa: "En ole meinannut saada unta"

Arttu Mäkiaho lähtee iltapäivän hiihto-osuudelle sijalta 29.

Katso suomalaisten hypyt yhdistetyn mäkiosuudella
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Seefeldin MM-kisojen yhdistetyn mäkiosuus oli suomalaisittain pieni pettymys, koska mitalisaumat ovat käytännössä jo menneet. Toisaalta harjoitusten perusteella pelättiin, että Suomen yhdistetyn joukkuetta odottaisi mäkiosuudella katastrofi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen myönsi ennen avauskilpailua, että joukkueen mäkivire oli täysin kadoksissa Innsbruckin Bergiselin mäessä. Siihen nähden mäkiosuus meni suomalaisilta kelvollisesti.

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen olivat tämän kauden perustasollaan ja Leevi Mutru sekä Arttu Mäkiaho paransivat harjoituksista.

Eniten tekemistään paransi Mäkiaho, joka hyppäsi 116 metriä ja sijoittui mäkiosuudella 29:nneksi.

– Pakko olla tyytyväinen. Tuli 15–20 metriä lisää mittaa harjoituksiin ja koekierroksiin nähden. Näköjään olisi voinut jättää treenit välistä kokonaan, kun hyppy alkoi löytyä vasta tänään, Mäkiaho sanoi mäkiosuuden jälkeen.

Mäkiaho avautui Yle Urheilun haastattelussa yhdistetyn joukkueen vakavista ongelmista mäessä.

– On ollut aika isoja vaikeuksia. En ole meinannut päiväunilla saada unta, kun olen miettinyt säärikulmaa ja sitä, mikä hyppäämisessä on ollut vikana, Mäkiaho kertasi.

Kello 17.15 alkavalle hiihto-osuudelle Mäkiaho lähtee kaksi minuuttia ja 22 sekuntia kärkeä jäljessä.

– Muutama lisämetri olisi tehnyt ihan hyvää.

Suomalaisista parhaista asetelmista 10 kilometrin hiihtoon lähtee Ilkka Herola, jolla on matkaa minuutti ja 51 sekuntia kärjessä ladulle lähtevään Saksan Eric Frenzeliin. Herola on mäkiosuuden jälkeen 20:ntenä.

– Lähdetään tappelemaan ladulle. Toivotaan, että hiihto-osuus olisi mahdollisimman rankka ja pitkä, niin olisi paremmat mahdollisuudet kuroa eroa kiinni. Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää.

Suora lähetys yhdistetyn hiihto-osuudesta TV2:ssa ja Areenassa klo 17.10 alkaen.

Lue myös:

Mitalisaumat murenivat jo mäkiosuudella – suomalaiset lähtevät hiihto-osuudelle kaukana kärjestä: "Siinä tarvitsee työmiehen keliä, että kerkiää"

Oliko tämä poliittinen kannanotto? Venäläisurheilija näytti tv-kameralle hanskaansa, johon oli kirjoitettu Putinin nimi

Yhdistetyn miehillä hyppykunto hukassa MM-avauksen aattona — päävalmentaja Petter Kukkonen ihmeissään: "Tosi huonolta näyttää, en tiedä mitä on tapahtunut"

Ilkka Herolan nousu riitti 11. sijalle – Yle seurasi MM-kisapäivää hetki hetkeltä

Therese Johaug -show jätti muut norjalaiset sivuosaan – asetti itselleen hämmentävän mitalitavoitteen MM-kisoihin

Suosittelemme