Hyppää sisältöön

City voitti dramaattisesti Englannin liigacupin rangaistuspotkukisan jälkeen – Kepa kieltäytyi vaihdosta

Manchester City on voittanut jalkapallon Englannin liigacupin mestaruuden.

Kuva: AOP

City kaatoi Wembleyn stadionilla Lontoossa pelatussa finaalissa Chelsean rangaistuspotkukisan jälkeen. Rangaistuspotkuille mentiin tilanteessa 0–0.

Rangaistuspotkukisassa City oli parempi maalein 4–3. Citylle liigacupin voitto on toinen peräkkäinen. Joukkueella on mahdollisuus viedä tällä kaudella neljä merkittävää pokaalia nimiinsä, sillä City on mukana Valioliigan mestaruustaistelussa, Mestarien liigan pudotuspeleissä ja Englannin cupissa. Liigacupin voitto on Citylle seurahistorian kuudes.

Jatkoajan lopussa nähtiin erikoinen tapahtumaketju, kun Chelsean valmentaja Maurizio Sarri halusi ottaa maalivahti Kepa Arrizabalagan vaihtoon, mutta tämä ei suostunut tulemaan.

Televisiokuvasta päätellen Sarri oli aivan raivoissaan Kepalle, koska vaihtoa oltiin jo suorittamassa ja Willy Caballeron oli määrä tulla Kepan tilalle tolppien väliin.

Kepa oli tolppien välissä myös rangaistuspotkukisassa, jossa hän torjui Leroy Sanen laukauksen. Muut Cityn pelaajat kuitenkin laukoivat pallon maaliin, vaikka Sergio Agüeron veto oli jokseenkin löysä. Chelseasta rangaistuspotkukisassa epäonnistuivat Jorginho ja David Luiz.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ottelun jälkeen Sarri vähätteli raivoamistaan ja kertoi tilanteen olleen vain suuri väärinkäsitys siitä.

– Ymmärsin että Kepalla oli ongelma ja meidän piti tehdä vaihto. Vasta myöhemmin asia selvisi, kun lääkäri saapui selvittämänään tilanteen minulle, että Kepa pystyikin jatkamaan peliä.

Solskjär teki historiaa, kun ManU ja Liverpool pelasivat tasapelin – peräti kolme ManU-pelaajaa loukkaantui avausjaksolla

Suosittelemme sinulle