Hyppää sisältöön

Ryanair lentää Lappeenrannasta Milanoon ympäri vuoden

Ryanair muuttaa alunperin kesäkaudeksi suunnitellun reitin ympärivuotiseksi hyvän kysynnän ansiosta.

Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Ryanair aloittaa huhtikuun alussa lennot Lappeenrannasta Milanon Bergamoon, Berliiniin, Ateenaan ja Thessalonikiin. Suosituimmaksi on osoittautunut yhteys Bergamoon.

– Lennot ovat olleet lähes poikkeuksetta melkein täysiä ja kesä näyttää myös hyvältä, sanoo Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro.

Ryanairin päätös muuttaa Bergamon reitti ympärivuotiseksi merkitsee sitä, että Saimaalle odotetaan italialaisia matkailijoita myös talvikaudella.

– Italiassa on alkamassa Visit Finlandin kanssa yhteistyössä markkinointikampanja, jossa Saimaata markinoidaan talvimatkailukohteena, sanoo Joro.

Bergamon kentältä on vain muutaman kymmenen kilometrin matka Sveitsin rajalle, joten lennoille odotetaan myös sveitsiläisiä matkailijoita.

Ryanair lentää Milanon Bergamon kentältä 80 kohteeseen. Lappeenrannan ohella yhtiö aloittaa talvikaudella lennot (siirryt toiseen palveluun) kahdeksaan muuhunkin kohteeseen.

Kesäkaudella Ryanairilla on myynnissä Lappeenrannan lennoille 68 000 paikkaa. Talvikauden lennot nostavat kentän koko vuoden matkustajamäärän noin 80 000:een, kun mukaan lasketaan myös valmismatkojen lomalennot.

Suosittelemme sinulle