Hyppää sisältöön

MM-kulta lipesi Iivo Niskaselta – nappasi pronssimitalin rajun loppuvedon ansiosta!

Niskanen ei pystynyt vastaamaan Martin Johnsrud Sundbyn ja Aleksandr Bessmertnihin vauhtiin 15 kilometrillä.

Iivo Niskanen
Katso Iivo Niskasen komea loppukiri
Joska Saarinen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomen Iivo Niskanen saavutti MM-pronssia miesten 15 kilometrin kilpailussa keskiviikkona. Niskanen hävisi kultataistelun Venäjän Aleksandr Bessmertnihille ja Norjan Martin Johnsrud Sundbylle, jotka olivat koko matkan ajan Niskasta nopeampia.

Norjan Sundby voitti maailmanmestaruuden 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä. MM-kulta oli Sundbylle uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisavoitto.

Niskanen jäi Sundbystä 20,4 sekuntia. Sundbyn ero Bessmertnihiin oli 2,9 sekuntia.

– Ei siitä tullut oikein mitään. Valitsin todennäköisesti kullan ja pronssin välistä suksen. Se ei pitänyt yhtään missään vaiheessa. En pystynyt tekemään parempaa suoritusta, Niskanen sanoi.

Pronssimitalin Niskanen saavutti rajun loppuvetonsa ansiosta. Niskanen tuli kaksi viimeistä kilometriä kymmenen sekuntia nopeammin kuin Norjan Didrik Tönseth, joka jäi viidenneksi. Venäjän Andrei Larkov oli neljäs ja jäi Niskasesta 2,4 sekuntia.

– Tuo loppu oli Iivolta mahtava. Hän pystyi kukistamaan vielä Larkovin ja Tönsethin viime metreillä. Tyytyväinen pitää olla. Mitali on aina mitali. Hurja homma.

Niskasen komea mitalisaldo arvokisoissa sai jatkoa, vaikka kulta tällä kertaa hyppysistä lipesikin. Niskanen voitti viime kaudella olympiakultaa 50 kilometrillä ja toissa vuonna MM-kultaa Lahdessa 15 kilometrillä.

– Mitali on aina mitali, mutta voittoa lähdetään tavoittelemaan aina. Harmittaa, kun oma tuntemus oli hyvä.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli 19., Ristomatti Hakola oli 29., Anssi Pentsinen 32. ja Joni Mäki 52:s.

Lue myös:

Iivo Niskanen nieleskeli itkua ja manasi väärää suksivalintaansa MM-pronssihiihdon jälkeen: "Ei siitä tullut oikein mitään"

Iivo Niskasen valmentaja innostui MM-pronssista, vaikka maailmanmestaruuteen ja tähän päivään oli tähdätty koko vuosi: "Hurja homma"

Harvinainen näky hiihtokilpailuissa – brittihiihtäjä kilpaili pelkässä numeroliivissä Seefeldin auringossa

Suosittelemme sinulle