Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen nieleskeli itkua ja manasi väärää suksivalintaansa MM-pronssihiihdon jälkeen: "Ei siitä tullut oikein mitään"

MM-pronssi ei lämmittänyt maailmanmestaruutta tavoitellutta Iivo Niskasta. Katso Iivo Niskasen koskettava haastattelu kuvaa klikkaamalla.

Iivo Niskanen nieleskeli itkua ja manasi väärää suksivalintaa MM-pronssihiihdon jälkeen: "Ei pitänyt yhtään missään vaiheessa"
Iivo Niskanen nieleskeli itkua ja manasi väärää suksivalintaa MM-pronssihiihdon jälkeen: "Ei pitänyt yhtään missään vaiheessa"
Laura Arffman,
Joska Saarinen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomen Iivo Niskanen oli todella rajusti pettynyt MM-pronssimitaliin miesten 15 kilometrin väliaikalähtökilpailun jälkeen. Maailmanmestaruus oli Niskasen tavoite, joka jäi runsaan 20 sekunnin päähän.

– Ei pystynyt parempaan, Niskanen aloitti itkua nieleskellen Ylen tv-lähetyksessä.

MM-pronssi ei lämmittänyt.

– Mitali on aina mitali, mutta voittoa lähdetään tavoittelemaan aina. Harmittaa, kun oma tuntemus oli hyvä.

Niskasen mukaan maailmanmestaruus karkasi väärään suksivalintaan.

– Ei siitä tullut oikein mitään. Valitsin todennäköisesti kullan ja pronssin välistä suksen. Se ei pitänyt yhtään missään vaiheessa. En pystynyt tekemään parempaa suoritusta, Niskanen sanoi.

Suomalaishiihtäjä tunsi, että sai itsestään kaiken mahdollisen irti. Siitä huolimatta Niskanen oli koko matkan väliajoissa Norjan Martin Johnsrud Sundbyn ja Venäjän Aleksandr Bessmertnihin takana.

– Koko ajan oli niin ahtaalla kuin pystyi olemaan. Luisto oli hyvä, mutta ei tämä mennyt ollenkaan niin kuin piti mennä.

Iivo Niskanen onnitteli Martin Johnsrud Sundbyta maalissa. Kuva: Lehtikuva

Yli kymmenen plusasteen lämpötila aiheutti omat haasteensa keskiviikon kilpailuun ja suksivalintaan. Niskanen toivoi raskasta keliä, jonka hän myös sai.

– Oli raskas keli. Jaksoin hiihtää ja tehdä sellaisen suorituksen, jonka tuosta kropasta saa irti. En olisi yhtään kovempaa suoritusta pystynyt tekemään.

Vaikka pettymys oli kova, Niskanen riensi heti maalin jälkeen onnittelemaan pitkäaikaista kilpakumppaniaan Norjan Sundbytä, jolle maailmanmestaruus oli uran ensimmäinen.

– Hän on yrittänyt tuota voittoa monta kertaa. Kyllä sen sillä lailla hänelle suo.

Iivo Niskanen
Katso Iivo Niskasen komea loppukiri

Lue myös:

MM-kulta lipesi Iivo Niskaselta – nappasi pronssimitalin rajun loppuvedon ansiosta!

Iivo Niskasen valmentaja innostui MM-pronssista, vaikka maailmanmestaruuteen ja tähän päivään oli tähdätty koko vuosi: "Hurja homma"

Iivo Niskasen norjalaisen kilpakumppanin pitkä odotus palkittiin – luuli taistelevansa pronssista ja alkoi uskoa MM-kultaan vasta viimeisessä mäessä

Iivo Niskasen isä helpottui mitalista raskaan MM-epäonnen jälkeen: "Välillä on ollut hautajaistunnelmaa"

Harvinainen näky hiihtokilpailuissa – brittihiihtäjä kilpaili pelkässä numeroliivissä Seefeldin auringossa

Suosittelemme sinulle