Hyppää sisältöön

Iivo Niskasen valmentaja innostui MM-pronssista, vaikka maailmanmestaruuteen ja tähän päivään oli tähdätty koko vuosi: "Hurja homma"

Iivo Niskanen saavutti MM-pronssia keskiviikkona Seefeldin MM-kisoissa.

Iivo Niskasen valmentaja innostui MM-pronssista: "Hurja homma!"
Iivo Niskasen valmentaja innostui MM-pronssista: "Hurja homma!"
Kimmo Porttila,
Joska Saarinen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomen Iivo Niskanen oli äärimmäisen pettynyt MM-kisojen 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun jälkeen. MM-pronssi ei lämmittänyt millään tavalla maailmanmestaruuteen tähdännyttä suomalaistähteä.

Sen ymmärtää, koska Niskanen ja hänen valmentajansa Olli Ohtonen olivat tähdänneet tähän päivään vuoden ajan. Helmikuun 27. päivä oli merkitty isolla heidän kalentereihinsa viime talven Pyeongchangin olympialaisten jälkeen.

15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailu on Niskasen päämatka, jolla hän voitti MM-kultaa Lahdessa kaksi vuotta sitten. Niskanen on tunnettu siitä, että hän keskittyy joka kausi vain yhteen kilpailuun ja kaikki muu palvelee tätä päämäärää.

Tällä kertaa Niskanen ei voittanut MM-kultaa matkalla, jossa hän oli voittajasuosikki Venäjän Aleksandr Bolshunovin kanssa. Niskanen jäi maailmanmestarista Norjan Martin Johnsrud Sundbystä 20,4 sekuntia. Bolshunov ei yltänyt mitaleille lainkaan.

– Hurja kilpailu. Ei voi muuta sanoa, Niskasen valmentajan Olli Ohtosen ensireaktio oli kilpailun jälkeen.

Iivo Niskanen
Katso Iivo Niskasen komea loppukiri

Niskanen tuli 15 kilometrin kilpailun kaksi viimeistä kilometriä todella kovaa. Vielä 13 kilometrin väliajoissa hän oli mitalikolmikon ulkopuolella.

Niskanen nappasi pronssia runsaan kahden sekunnin erolla Venäjän Andrei Larkoviin ja neljän sekunnin erolla Norjan Didrik Tönsethiin.

– Tuo loppu oli Iivolta mahtava. Hän pystyi kääntämään vielä Larkovin ja Tönsethin viime metreillä. Tyytyväinen pitää olla. Mitali on aina mitali. Hurja homma.

Hopeaa saavuttaneesta Venäjän Aleksandr Bessmertnihistä Niskanen jäi runsaat 17 sekuntia.

– Onnittelujahan tämä on vailla enää, sanoi Ohtonen, joka suuntasi kohti suojattiaan.

Lue myös:

Iivo Niskanen nieleskeli itkua ja manasi väärää suksivalintaansa MM-pronssihiihdon jälkeen: "Ei siitä tullut oikein mitään"

Iivo Niskasen taistelu kelloa vastaan palkittiin – pronssihiihto pysyi jännittävänä loppuun asti

MM-kulta lipesi Iivo Niskaselta – nappasi pronssimitalin rajun loppuvedon ansiosta!

Suosittelemme sinulle