Hyppää sisältöön

Iivo Niskasen isä helpottui mitalista raskaan MM-epäonnen jälkeen: "Välillä on ollut hautajaistunnelmaa"

Niskasen perheellä on ollut Seefeldissä vastoinkäymisiä, joten pronssinen mitali tuntuu Eero Niskasesta erityisen hyvältä.

Eero Niskanen kehui poikansa periksiantamattomuutta.
Eero Niskanen kehui poikansa periksiantamattomuutta.
Heikki Takkula,
Emma Hyyppä

Keskiviikkona MM-pronssille kirineen Iivo Niskasen vanhemmat, Eero ja Tarja Niskanen, seurasivat poikansa mitalitaistelua paikan päällä Seefeldin hiihtokatsomossa.

Eero Niskanen myönsi, että tiukkaa kilpailua seuratessa pulssi nousi korkealle.

– Etukäteen piti (Aleksandr) Bolshunovin olla pahin vastus, mutta ei tänään ollutkaan. (Martin Johnsrud) Sundbyllä on varmaan nousukunto. Iivo teki ihan hyvän suorituksen, Eero Niskanen sanoi

Kysymys siitä, mikä tekee Iivo Niskasesta niin kovan hiihtäjän, sai Eero-isän nauramaan.

– On aika hankala sanoa, mutta periksiantamattomuus ja kova kilpailuluonne. Iivo ei lyö pilliä pussiin, jos on muutaman sekunnin jäljessä.

Niskasen perheessä Seefeldin MM-kisat eivät ole olleet pelkkää ruusuilla tanssimista. Viime viikonloppuna Iivo Niskanen kaatui yhdistelmäkisassa ja myös parisprintin mitalitaistelu meni sivu suun, kun joukkuekaveri Ristomatti Hakola meni nurin.

Kerttu Niskanen sairastui juuri parisprinttiä edeltävänä iltana, eikä voinut osallistua.

– Meidän perheellä on ollut vähän huonoa tuuria. Välillä on ollut hautajaistunnelmaa, mutta onneksi tänään päivä paistoi meillekin, Eero Niskanen hymyili.

Lue myös:

Iivo Niskasen valmentaja innostui MM-pronssista, vaikka maailmanmestaruuteen ja tähän päivään oli tähdätty koko vuosi: "Hurja homma"

Iivo Niskanen nieleskeli itkua ja manasi väärää suksivalintaansa MM-pronssihiihdon jälkeen: "Ei siitä tullut oikein mitään"

Iivo Niskasen taistelu kelloa vastaan palkittiin – pronssihiihto pysyi jännittävänä loppuun asti

MM-kulta lipesi Iivo Niskaselta – nappasi pronssimitalin rajun loppuvedon ansiosta!

Suosittelemme sinulle