Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomen maajoukkuehiihtäjä kuuli mittavasta dopingratsiasta juuri ennen MM-starttia: ”Voi helkatti”

Perttu Hyvärisen edestä piti lähteä Seefeldin MM-kisojen kotiyleisön suosikki Max Hauke, mutta häntä epäillään veridopingista.

Perttu Hyvärinen
Perttu Hyvärinen Kuva: Vesa Moilanen/LEHTIKUVA
STT Urheilu,
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärisen hyvä tuuli perinteisen 15 kilometrin kisan jälkeen muuttui ihmetykseksi, kun hän kuuli toimittajilta Seefeldin MM-kisojen dopingepäilyistä.

– Kuulimme autossa ennen kisaa, että täällä on poliisihomma menossa, Hyvärinen sanoi STT:n mukaan.

Hyvärisen edestä ladulle piti lähteä itävaltalainen Max Hauke, mutta tämä jäi pois. Hauke on nimetty epäillyksi veridopingista.

– En tiennyt, kenen siinä piti olla, mutta ihmettelin, että siinä oli tyhjä rako, Hyvärinen sanoi.

– Voi helkatti. Harmi homma.

Hyvärinen oli perinteisen 15 kilometrin kisassa 19:s. Hän jäi voittajasta Norjan Martin Johnsrud Sundbystä 1 minuutin ja 54,2 sekuntia. Iivo Niskanen otti Suomelle MM-kisojen ensimmäisen mitalin pronssillaan.

Keskiviikkona Seefeldin MM-kisoissa tehtiin ratsiat, joissa kaksi itävaltalaista, kaksi virolaista ja yksi kazakstanilainen hiihtäjä on otettu kiinni. He ovat itävaltalaisten ja virolaisten lehtitietojen mukaan itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke, kazakstanilainen huippuhiihtäjä Aleksei Poltoranin sekä virolaiset Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Lue lisää:

Tämän tiedämme nyt MM-Seefeldin dopingskandaalista – Poliisi väijyi epäiltyjä ympäri vuorokauden ja itävaltalaishiihtäjä otettiin kiinni itse teossa

Viranomaiset MM-Seefeldin dopingratsiasta: Taustalla kuukausien operaatio – kazakstanilainen arvokisamitalisti ei startannut päivän kisaan

ARD: Dopingratsioita Seefeldin MM-kisoissa — viisi urheilijaa on otettu kiinni, myös Niskasen ja Hakolan edelle sijoittuneet itävaltalaiset sprintterit

Suosittelemme sinulle