Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Iivo Niskaselta ja muilta mitalisteilta kiellettiin kysymästä MM-kisojen dopingskandaalista – suomalaistähti kuittasi kuitenkin: "Hiihdossa ei ole paikkaa huijareille”

Viranomaisten tekemä dopingratsia nousi esiin myös kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, vaikka toimittajia oli pyydetty, ettei asiasta kysyttäisi.

Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

SEEFELD. Keskiviikon 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun jälkeen kansainvälisessä pressitilaisuudessa pyydettiin, ettei urheilijoilta kysyttäisi kysymyksiä Saksan ja Itävallan viranomaisten tekemästä dopingratsiasta.

Iivo Niskanen vastasi kuitenkin, kun ulkomaalainen toimittaja häneltä asiasta kysyi. Niskanen totesi, ettei hän voi ottaa kunnolla asiaan kantaa, koska hän on keskittynyt vain päivän kilpailuun ja päämatkaansa. Niskanen oli kuullut joitain tietoja mediasta, mutta hänellä ei ollut tarvittavia faktoja.

Niskanen oli kuitenkin tyytyväinen, että Itävallassa asiaan suhtaudutaan vakavasti.

– Jos jotkut huijaavat, he ovat huijareita. On hienoa, että poliisit voivat tehdä näin Itävallassa ja saamme huijarit pois kisaladuilta, Niskanen sanoi.

Hänen mielestään on surullista hiihdon kannalta, että yhä löytyy urheilijoita, jotka yrittävät huijata. Niskanen on kuitenkin tyytyväinen, että heidät saadaan kilpailuista pois.

– Hiihdossa ei ole paikkaa huijareille, Niskanen linjasi.

Lue myös:

Viron hiihtovalmentajan puhelin pirisi, kun Yle haastatteli MM-kisojen dopingratsiasta – poliisien kiinniotot järkyttivät: ”Haluan vain tietää jotain”

Suomen maajoukkuehiihtäjä kuuli mittavasta dopingratsiasta juuri ennen MM-starttia: ”Voi helkatti”

Tämän tiedämme nyt MM-Seefeldin dopingskandaalista – Poliisi väijyi epäiltyjä ympäri vuorokauden ja itävaltalaishiihtäjä otettiin kiinni itse teossa

Viranomaiset MM-Seefeldin dopingratsiasta: Taustalla kuukausien operaatio – kazakstanilainen arvokisamitalisti ei startannut päivän kisaan

ARD: Dopingratsioita Seefeldin MM-kisoissa — viisi urheilijaa on otettu kiinni, myös Niskasen ja Hakolan edelle sijoittuneet itävaltalaiset sprintterit

Suosittelemme sinulle