Hyppää sisältöön

Krista Pärmäkoski tiivisti Suomen naisten romahduksen yhteen sanaan – pettymys toi kyyneleet kaiken nähneen Roposen silmiin: "Kaikki, mitä tästä kropasta lähti"

Suomi jäi naisten viestissä kuudenneksi. Se oli suuri pettymys, koska etukäteen mahdollisuuksia piti olla mitaleille.

Kaiken nähnyt viestikonkari Roponen pettyi karvaasti: "Kaikki mitä tästä kropasta lähti"
Kaiken nähnyt viestikonkari Roponen pettyi karvaasti: "Kaikki mitä tästä kropasta lähti"

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomen viestinaisilla piti olla mahdollisuus mitaleille, mutta tulos oli tällä kertaa kaikkea muuta. Suomi sijoittui 4x5 kilometrin viestissä kuudenneksi ja jäi kärjestä lähes neljä minuuttia.

Käytännössä Suomi hävisi viestin jo ensimmäisellä osuudella, kun Laura Mononen jäi kärjestä lähes 20 sekuntia. Mononen ei pysynyt kärkinelikon vauhdissa, kun irtiotto tuli toisella 2,5 kilometrin lenkillä.

– Kaikkeni tein ja yritin rimpuilla tuon lopun sitten. Kun ei pystynyt parempaan, niin ei pystynyt, Mononen tiivisti suorituksensa.

Toisella osuudella Krista Pärmäkoski lähti vielä jahtaamaan kärkeä, mutta ei pystynyt vahvan alun jälkeen kuromaan eroa kiinni. Pärmäkoski toi Suomen vaihtoon 45 sekuntia kärkeä jäljessä.

– Lähdin täysillä hiihtämään. Ensimmäisen kierroksen sprinttinousussa passasin, että jäisi voimia viimeiselle ringille. En mä tiedä. Raskas päivä ja todella hidas keli, Krista Pärmäkoski sanoi osuutensa jälkeen.

LEHTIKUVA SUOMEN VIESTINAISET
Suomen naiset jäivät kauas kärjestä, kun Ruotsi ja Norja määräsivät tahdin – katso videolta, miten viesti eteni

Henkilökohtaisella päämatkallaan (10 kilometriä perinteisellä) ilman mitalia jäänyt Pärmäkoski oli toivonut viestistä kirkastusta Seefeldin MM-kisojen mitalisaldoonsa.

Suomen naisten ykköstähti tiivisti karmean viestipettymyksen yhdellä sanalla.

– Suuri, Pärmäkoski sanoi ja lähti haastattelusta.

Roponen nieleskeli itkua

Kolmannen osuuden hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen jäi kärkivauhdista lisää. Kokenut arvokisahiihtäjä Roponen toi Suomen vaihtoon lähes kaksi minuuttia kärkeä jäljessä.

Urallaan neljä viestimitalia saavuttanut Roponen, 40, nieleskeli maalissa itkuaan. Pettyneellä Roposella oli vaikeuksia muodostaa kokonaisia lauseita haastattelussa.

– Oli mielessä, että kaikki pitää panna ladulle ja yrittää niin paljon kuin pystyy, Roponen sanoi.

Roposen mukaan keli aiheutti omat haasteensa suksihuoltoon, mutta suksiparin valinta oli helppo. MM-kisaurakkansa viestissä avannut Roponen oli lauantaista asti testannut suksia.

– Sanotaan, että haasteita varmasti oli.

– Oli kyllä todella kova olosuhde. Jaksavaa menoa oli. Pystyin painamaan kaikki, mitä tästä kropasta lähti.

Seefeldin viesti oli hyvin todennäköisesti Roposen viimeinen viestikilpailu arvokisatasolla.

Lue myös:

Naisten viestistä suuri suomalaispettymys! Suomi putosi mitalitaistelusta heti kättelyssä – ruotsalaistähti löi "voittamattoman" Johaugin

Yle seurasi jännittävää MM-kisapäivää: Naisille viestipettymys, Herola venyi viidenneksi

Suosittelemme sinulle