Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Itävaltalaismedia julkaisi hurjan videon – veridopingin käytön myöntänyt MM-hiihtäjä esiintyy videolla neula käsivarressaan

Itävallan Max Haukesta on vuodettu julkisuuteen video, jossa hän on kanyyli käsivarressaan. Ei ole varmaa tietoa, onko video kuvattu Seefeldin dopingratsian yhteydessä.

Max Hauke
Max Hauke Kuva: Georg Hochmuth / AFP / Lehtikuva
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisojen dopingskandaali on ottanut uusia kierroksia. Itävaltalaismedia Vorarlberg on julkaissut videon, jossa dopingista epäilty hiihtäjä Max Hauke on kanyyli käsivarressaan.

Hauke istuu videolla sohvalla neula käsivarressaan. Taustalla näkyy poliisi.

Video on vuodettu Vorarlberg online -sivustolle, mutta jutussa ei kerrota kuka videon on vuotanut. Videosta ei myöskään selviä, käytetäänkö siinä dopingia tai onko se kuvattu Seefeldin MM-kisojen yhteydessä.

Torstaina kuitenkin kerrottiin, että jompikumpi kiinniotetuista itävaltalaishiihtäjistä, Dominik Baldauf tai Max Hauke, olisi jäänyt kiinni poliisin ratsiassa kirjaimellisesti neula käsivarressaan.

Seefeldin MM-kisojen dopingskandaali alkoi tiistaina, kun poliisi teki laajoja dopingratsioita Saksassa ja Itävallassa. Kiinni otettiin viisi MM-hiihtäjää: Baldauf, Hauke, Kazakstanilainen Aleksei Poltoranin ja Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv.

Torstaina kerrottiin, että Baldauf, Hauke ja Poltoranin ovat myöntäneet veridopingin käytön.

Yle Urheilun seikkaperäisen selvityksen dopingskandaalin taustoista voi lukea täältä.

Lue myös:

Viron päävalmentaja vahvistaa: Tammjärv ja Veerpalu myönsivät dopingin käytön, hiihtäjät vapautettiin poliisin huostasta

MM-kisojen dopingskandaalissa käänne: Kolme hiihtäjää on myöntänyt veridopingin käytön – virolaiset edelleen kuulustelussa

Viron päävalmentaja todella surullisena MM-kisojen dopingvyyhdistä – huokaili syvästi: ”Tilanne on enemmän kuin paha”

Tällaista dopingkauppaa on pyöritetty Seefeldin MM-kisoissa, taustalla useista huijauksista syytetty lääkäri – "Kuin huonon elokuvan käsikirjoitus"

SUEK:n asiantuntija pitää dopingratsian näyttöä vakuuttavana: "Tärkeää, että he jäävät kiinni"

Itävallan hiihdon lajipäällikkö sai potkut – saa jatkaa MM-kisojen loppuun asti

Matti Heikkinen vaatii kovaa linjaa dopinghuijareille ja moittii lepsuja tuomioita – "Pitää ruveta jakamaan neljän vuoden kilpailukieltoja"

Viron hiihtovalmentajan puhelin pirisi, kun Yle haastatteli MM-kisojen dopingratsiasta – poliisien kiinniotot järkyttivät: ”Haluan vain tietää jotain”

Suosittelemme sinulle