Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pärmäkoski odottaa raskasta rääkkiä: "Sen tiedän, ettei ainakaan minun tarvitse tehdä vetohommia"

Krista Pärmäkoski odottaa, että aikaerot repsahtavat isoiksi MM-hiihtojen naisten 30 km:n matkalla.

Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski säntää lauantaina vielä kerran mitalijahtiin. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Pekka Viinikka,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Lauantaina on Krista Pärmäkosken viimeinen mahdollisuus saavuttaa mitali Seefeldin MM-hiihdoista, kun naiset ampaisevat 30 km:n matkalle. Vapaan hiihtotavan kilpailu käydään yhteislähtönä.

Pärmäkoski jäi vain 1,4 sekunnin päähän pronssista 10 km:n perinteisen hiihtotavan taistossa. Hurja loppunousu riitti neljänteen sijaan, mutta ei kuitenkaan mitaliin saakka.

– Lauantain kilpailusta tulee todella raaka, reitti on niin kova. Odotan raskasta kilpailua, jossa joutuu taistelemaan. Tulee isoja eroja, Pärmäkoski ennakoi.

Pärmäkoski ennakoi, että norjalainen Therese Johaug määrää tahdin lauantainkin kilpailussa. Johaug on jälleen ylivoimainen voittajasuosikki, vaikka hänkin osoitti kuolevaisuutensa torstaina hiihdetyssä naisten viestissä. Ruotsin Stina Nilsson nujersi Johaugin viestiankkurien loppukirikamppailussa.

– Pitää arvioida omaa kuntoa ja miettiä, että kannattaako yrittää lähteä Johaugin peesiin vai ei. Johaug lyötiin viestissä, joten varmasti hänelläkin on pientä apuvarmuutta. Uskon silti, että hän lähtee heti paukusta täysillä liikkeelle eikä halua jättää mitään loppukirikamppailujen varaan, Pärmäkoski totesi.

– Sen tiedän, ettei ainakaan minun tarvitse tehdä vetohommia. Muita vetureita löytyy.

Juottopisteet ovat tärkeitä, kun hiihdetään lämpimässä kevätsäässä.

– Lämpimässä säässä pitää muista juoda riittävästi. Kilpailun aikana on ratkaisevaa, että nesteet imeytyvät. Mutta en ole huolestunut siitä, että energiani loppuisivat, Pärmäkoski sanoi.

Lauantain kilpailun kysymyksiin kuuluu, missä vaiheessa naiset vaihtavat suksiaan.

– En ole vielä sitä miettinyt, mutta uskoisin, että tulee yksi suksienvaihto. Joko kilpailun puolessavälissä tai viimeisen kierroksen alkaessa (22,5 kilometrin hiihdon jälkeen), Pärmäkoski arveli.

Naisten 30 kilometrin vapaan yhteislähtökilpailua voi seurata lauantaina TV2:ssa, Areenassa ja Puheella kello 13.10 alkaen.

Lue lisää:

Krista Pärmäkoski mukaan myös Seefeldin päätösmatkalle – tässä naisten joukkue 30 kilometrin kilpailuun

Kommentti: Suomalaisen hiihdon taso on oikeasti tämä – naapurimaiden superlupaukset menevät ohi oikealta ja vasemmalta, kun Suomessa ilakoidaan sijasta 23

Suosittelemme