Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

"Aivan käsittämätön töppäys" – Sami Jauhojärveltä todella rankkaa kritiikkiä Matti Heikkiselle, Ruotsi lahjoitti MM-pronssitaiston Suomelle

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi arvosteli Matti Heikkisen epäkypsää hiihtämistä MM-viestissä.

Matti Heikkinen
Matti Heikkisen kolmas osuus jätti jossiteltavaa. Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miehet jäivät dramaattisessa miesten hiihtoviestissä Seefeldin MM-kisoissa neljänneksi. Ranska kukisti taistossa pronssista Suomen 1,8 sekunnilla. Richard Jouve oli Perttu Hyväristä eriskummalliseksikin muodostuneessa loppukirikamppailussa.

Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärven mukaan mitali kaatui kolmannella osuudella hiihtäneen Matti Heikkisen epäkypsään hiihtoon.

Iivo Niskanen lähetti Heikkisen osuudelle samassa kärkiporukassa Norjan ja Venäjän kanssa. Niskanen onnistui pudottamaan Ruotsin Calle Halfvarssonin peräti lähes puolen minuutin päähän ja kauas mitalitaistosta. Myös Ranska oli 34,9 sekunnin päässä.

– Heikkisen ainoa tehtävä oli hiihtää Ranskaa ja Ruotsia vastaan. Sitten hän jäi peesailemaan. Ensimmäisen 1,2 kilometrin aikana Heikkinen antoi Ranskan ottaa kiinni 21 sekunnilla. Eihän sellaista voi tapahtua, Jauhojärvi arvosteli 35-vuotiasta konkarihiihtäjää ja vuoden 2011 maailmanmestaria.

Katso miesten viestin parhaat palat

– Heikkisen pitäisi kokeneena hiihtäjänä tietää, että Venäjä ja Norja taistelevat voitosta. Kolmossija pitää vain varmistaa. Ei olisi tarvinnut lähteä ylivauhtia, vaan omaa 10 kilometrin matkavauhtia. Ruotsi otti melkein puoli minuuttia kiinni kahdella kilometrillä. Onhan se aivan käsittämätön töppäys.

Yllä olevasta kisakoosteesta voi katsoa Heikkisen tilanteen.

Jauhojärven mukaan etukäteen oli tiedossa, että Suomi pystyy taistelemaan mitalista. Hänen mukaansa miehillä oli jopa realistisempi mahdollisuus mitaliin kuin naisilla.

– Taas oli yksi paikka, mitä ei käytetty. Ruotsi lahjoitti Suomelle taistelun kolmannesta sijasta, Jauhojärvi painotti.

Ruotsi jäi lopulta viidenneksi. Ruotsi jäi Suomesta 36,7 sekuntia. Mestaruuden voitti Norja selvällä 38,8 sekunnin erolla ennen Venäjää.

Suomen miesten edellinen viestin arvokisamitali on 10 vuoden takaa Liberecin MM-kisoista, jolloin Jauhojärvi ja Heikkinen olivat mukana ottamassa MM-pronssia.

Lue lisää:

Suomen valmentaja paljasti ratkaisevan hetken, joka murskasi viestinelikon mitalihaaveet: "Jos Matti olisi pysynyt mukana"

Urhea taistelu! Suomi hävisi ankkuriosuuden hurjan pronssikamppailun – miehille karvas nelossija

Huijaamista, pysähtelyä ja lasitkin lensivät päästä – katso eriskummallinen huipennus Suomen MM-pronssitaistoon

Suosittelemme sinulle