Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Iivo Niskasta vastaan sulaneelle Ruotsin tähdelle rajua piikittelyä – kohuhiihtäjä valitti vain järjestäjistä: ”Ketään muuta ei näytä kiinnostavan”

Norjan hiihtotähden Petter Northugin piikitteli Calle Halfvarssonia rajuin sanankääntein. Northugin mukaan Halfvarsson pitäisi ottaa seuraavassa Seefeldin poliisiratsiassa kiinni.

Calle Halfvarsson
Calle Halfvarsson Kuva: AOP
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin viestimiehet kokivat suuren kolauksen perjantaina miesten viestissä Seefeldin MM-kisoissa. Ruotsi jätettiin viidenneksi yli puolen minuutin päähän Ranskan ja Suomen pronssitaistosta. Ruotsin viestimiehet jäivät ilman MM-mitalia pitkässä viestissä ensimmäistä kertaa 10 vuoteen.

Suurin kritiikki kohdistui toisella osuudella hiihtäneeseen Calle Halfvarssoniin. Hän piti paikkaansa kärkikahinoissa kuuden kilometrin ajan. Mutta viimeisellä neljällä kilometrillä Halfvarsson hyytyi, kun Suomen tähti Iivo Niskanen alkoi pitää vauhtia. Lopulta Halfvarsson tuli vaihtoon 27 sekuntia kärkitrion Suomen, Norjan ja Venäjän takana.

– Halusin ottaa kiinni ajoissa ja pysyä heidän perässään. Luulin, että se oli hallittua. Sitten Niskanen lähti iskemään. Kompuroin pitkässä mäessä. Muutamassa sekunnissa putosin kärjestä suoraan vastakohtaan. Tämä on vaikeaa, mutta yritin taistella, Halfvarsson selitti tapahtunutta SVT:lle.

Halfvarsson herätti jo suurta kohua ennen MM-kisoja, kun hän esiintyi norjalaisia rajusti pilkanneella ”huumorivideolla”. Hänellä oli myös aikoinaan kovasti vääntöä Norjan supertähden Petter Northugin kanssa. Tänä talvena uransa päättänyt Northug piikitteli Halfvarssonia rajusti Norjan TV2:n lähetyksessä.

Northugin mukaan Halfvarsson hiihti aivan liian lujaa osuudellaan.

– Sitä pitää saada rangaistus. Vankeutta 13 vuotta. Sitten ehkä oppii. Tuo on paha juttu, mutta sitä tapahtuu uudelleen ja uudelleen, Northug heitti ja kuittasi viitaten kisoissa puhuttaneeseen laajamittaiseen Itävallan ja Saksan viranomaisten dopingratsiaan.

– Ehkä seuraavassa Seefeldin poliisiratsiassa Calle Halfvarsson pitäisi ottaa kiinni taktiikkansa perusteella.

50 kilometriä jää välistä

Halfvarsson nauroi Northugin piikille Expressenin haastattelussa.

– Ehkä se ei ole niin paha juttu. Voin myöntää, että taktiikkani mennä kärkeen toisella kierroksella ei ollut kovin hyvä, Halfvarsson sanoi.

– Petterillä on tapa ylittää rajoja.

Joka tapauksessa viesti oli Ruotsin MM-joukkueen menestyneimmälle mieshiihtäjälle kova paikka. Halfvarsson kertoi jättävänsä sunnuntain 50 kilometrin vapaan kisan väliin. Hän valitti järjestäjien toiminnasta lämpimässä säässä.

– He ovat kieltäytyneet suolaamasta tätä paikkaa. Ketään muuta ei näytä kiinnostavan paitsi Ruotsia tämä suolaaminen, Halfvarsson avautui.

Halfvarsson oli hyvin pettynyt siitä, että hiihtolatuja ei ole suolattu.

– Kun on tapa antaa reilummat olosuhteet, sitten järjestäjä pettää. Eikä Norjakaan näytä tahtovan sitä.

Lue lisää:

"Aivan käsittämätön töppäys" – Sami Jauhojärveltä todella rankkaa kritiikkiä Matti Heikkiselle, Ruotsi lahjoitti MM-pronssitaiston Suomelle

Entinen maajoukkuekaveri suolasi – murskakritiikkiä saanut Matti Heikkinen kertoo oman versionsa viestipettymyksestä: "Ei jäänyt muuta käteen kuin kunnon kohmelo"

Suomen valmentaja paljasti ratkaisevan hetken, joka murskasi viestinelikon mitalihaaveet: "Jos Matti olisi pysynyt mukana"

Urhea taistelu! Suomi hävisi ankkuriosuuden hurjan pronssikamppailun – miehille karvas nelossija

Suosittelemme sinulle