Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Sami Jauhojärvi lyö tiskiin yllättävän arvion naisten MM-päätösmatkalle: "Krista Pärmäkoskella on hopeamahdollisuus"

Norjan Therese Johaug on naisten 30 kilometrin yhteislähtökilpailun ylivoimainen mestarisuosikki.

Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoskella on näistä MM-kisoista henkilökohtaisilta matkoilta sijat kahdeksan ja neljä. Tuleeko tänään mitali? Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisat päättyvät naishiihtäjien osalta 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuun lauantaina. Kilpailun ylivoimainen suosikki on Norjan Therese Johaug, joka on voittanut Seefeldissä kaksi maailmanmestaruutta.

Johaug lähtee 30 kilometrille ärsytettynä, sillä hän taipui naisten viestin ankkuriosuudella Ruotsin Stina Nilssonille, mikä jätti Norjan hopealle.

– Therese Johaug voittaa todennäköisesti mestaruuden. Hänkin on haavoittuvainen, kun ei saanut Nilssonia voitettua loppusuoralla, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi.

Viestitappio oli Johaugille todennäköisesti pieni kauneusvirhe, joka korjataan lauantaina. Johaug on nimittäin voittanut tällä kaudella kaikki henkilökohtaiset normaalimatkojen kilpailut, joihin hän on osallistunut. Takkiin on tullut vain sprintissä, joka ei kuulu Johaugin vahvuuksiin.

Pidempi kilpailu sopii Pärmäkoskelle

Johaugin takana käydään tiukkaa mitalitaistelua, johon myös Suomen Krista Pärmäkoski pyrkii pääsemään mukaan.

Naiset eivät ole kilpailleet maailmancupissa tällä kaudella 30 kilometrillä, joten asetelmat ovat siinä mielessä avoimet.

Pärmäkoskenkin iskukyky ennen 30 kilometriä on pieni arvoitus. Päämatkallaan 10 kilometrin perinteisellä Pärmäkoski oli neljäs, mutta torstain viestissä hänen menonsa oli vaisua.

Sami Jauhojärvellä on yllättävän rohkea arvio Pärmäkosken mitalimahdollisuuksista.

– Krista Pärmäkoskella on jopa hopeamahdollisuus. Näimme naisten kympillä, minkälaisen lopun Pärmäkoski pystyi tekemään. Mitä pidemmäksi kilpailu venyy, sitä paremmat mahdollisuudet Kristalla on menestyä, Jauhojärvi totesi.

Pärmäkoski hiihti 10 kilometrin kilpailun lopun huomattavasti nopeammin kuin Norjan pronssinainen Ingvild Flugstad Östberg, mutta suomalainen jäi mitalista 1,4 sekuntia.

Muut 30 kilometrin kilpailuun osallistuvat suomalaiset ovat Laura Mononen, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo.

– En usko tämän kolmikon yltävän ainakaan mitaliyllätyksiin. Sijoitus jopa kuuden joukkoon voi olla mahdollinen. Se vaatii huippuonnistumisen kaikilla osa-alueilla, Jauhojärvi sanoi.

Naisten 30 kilometrin (v) yhteislähtökilpailu on ohjelmassa lauantaina kello 13.15 Suomen aikaa. Suora lähetys kilpailusta TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Pärmäkoski odottaa raskasta rääkkiä: "Sen tiedän, ettei ainakaan minun tarvitse tehdä vetohommia"

Krista Pärmäkoski mukaan myös Seefeldin päätösmatkalle – tässä naisten joukkue 30 kilometrin kilpailuun

Kommentti: Suomalaisen hiihdon taso on oikeasti tämä – naapurimaiden superlupaukset menevät ohi oikealta ja vasemmalta, kun Suomessa ilakoidaan sijasta 23

Sami Jauhojärveltä pysäyttävä huomio suomalaisnaisten tasosta hiihdon MM-kisoissa: "Tämän päivän viesti meni ihan vihkoon"

Krista Pärmäkoski tiivisti Suomen naisten romahduksen yhteen sanaan – pettymys toi kyyneleet kaiken nähneen Roposen silmiin: "Kaikki, mitä tästä kropasta lähti"

Se oli niin pienestä kiinni! Pärmäkosken 1,4 sekunnin tappio on vain kaksi sauvan työntöä

Valmentaja muistutti Pärmäkosken kitkerän mitalitappion jälkeen, että taso on laajentunut: " Kristan vauhti ei ole hidastunut"

Pärmäkoski tylyn niukasti ulos MM-mitaleilta! 19-vuotias ruotsalainen laittoi Johaugin tiukoille mestaruustaistossa

Suosittelemme sinulle