Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Iivo Niskanen teki tiukan valinnan, ei lähde päätösmatkalle

Iivo Niskanen haluaa keskittyä Holmenkollenin ensi viikonlopun 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun.

Iivo Niskanen LEHTIKUVA
Iivo Niskanen voitti Seefeldin MM-kisojen päämatkaltaan pronssia. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lauantaiaamuna varmistui, että Iivo Niskanen ei hiihdä Seefeldin MM-lumilla sunnuntain 50 kilometrin kilpailua. MM-pronssia 15 kilometrin perinteisen kisasta hiihtänyt Niskanen haluaa keskittyä ensi viikonloppuna hiihdettävään Holmenkollenin legendaariseen 50 kilometrin kilpailuun, joka hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

Niskanen kertoi jo aikaisemmin, että hänen pitkäaikainen haave on voittaa 50 kilometrin kilpailu hiihdon pyhätössä Norjassa, Oslon Holmenkollenilla. Niskanen voitti vuosi sitten 50 kilometrin olympiakultaa.

– Arvokisakullat minulla on jo, mutta Kollen on äärettömän arvostettu kisa Norjassa ja koko cupissa, Niskanen sanoi torstaina.

Niskanen voitti vuosi sitten kuninkuusmatkan hänelle vahvemmalla perinteisellä hiihtotavalla. Seefeldissä 50 kilometriä hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Suomen urheilijoista sunnuntain päätösmatkalle osallistuvat Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen ja Antti Ojansivu. Kilpailua voi jännittää TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheella kello 14 alkaen.

Lue myös:

Suomen valmennusjohto toivoi Iivo Niskasta lähtöviivalle: "Ei olisi saanut itsestään parasta irti"

Pronssi-Iivo pohtii MM-päätösmatkan jättämistä väliin, sillä Holmenkollenin viisikymppiä kiinnostaa enemmän – "Se on ollut haaveena"

Tuleeko yhdistetyn joukkuekisasta mitali, miten käy hiihtonaisille päätösmatkalla? Katso päivän lähetystiedot ja suomalaiset

Suosittelemme sinulle