Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pettynyt Kerttu Niskanen oikoo Suomen päävalmentajan lausuntoa – olisi halunnut hiihtää 30 kilometrillä: "Olen vähän puulla päähän lyöty"

Kerttu Niskanen korjaa virheellisen tiedon, ettei olisi halunnut hiihtää 30 kilometrin kisaa Seefeldin MM-kisoissa.

Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Laura Arffman
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen maastohiihtomaajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Kerttu Niskanen on jo lentänyt Suomeen valmistautumaan ensi viikonloppuna kisattavaan Holmenkollenin maailmancupiin.

Ylikunnon selätettyään Niskanen on ollut täynnä intoa ja olisi nytkin vielä mielellään Seefeldissä.

– Olisin halunnut hiihtää sen 30 kilometrin kisan. Hiihdin huonosti 10 kilometriä, myönnän sen, mutta olen pettynyt kun sanottiin, etten olisi halunnut enää MM-kisoissa hiihtää. Se ei pidä paikkaansa, Niskanen sanoo Yle Urheilulle.

Niskanen viittaa Suomen päävalmentajan Matti Haaviston lausuntoon, jonka mukaan Niskanen ei olisi halunnut hiihtää 30 kilometrin kilpailua.

– Kerttu oli päättänyt, että hän ei kolmelle kympille panosta, Haavisto sanoi Iltalehden mukaan.

30 kilometriä on kuulunut harjoitusohjelmassa Niskasen päämatkoihin.

– Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi panostanut tuolle matkalle. 30 kilomeriä on yksi parhaimmista matkoista. 30 on parhaimmat tulokset ja kesästä asti olen sanonut, että kauden päätavoitteeni ovat 10 ja 30 kilometrin kisoissa. Olen vähän puulla päähän lyöty.

Niskanen kuuli varahiihtäjän roolistaan toissapäivänä aamupalalla kysyttyään asiaa itse.

Seefeldin MM-kisoissa naisten päätösmatkan hiihtävät Krista Pärmäkoski, Eveliina Piippo, Riitta-Liisa Roponen ja Laura Mononen.

Niskanen hiihti MM-kisoissa vain 10 kilometrin (p) kilpailun, jossa hän sijoittui 22:nneksi.

Lue myös:

Sairastellut Kerttu Niskanen kiersi kysymyksen toipumisestaan – keli pakotti Matintalon jopa tekniikan muuttamiseen

Kommentti: Tämä on jo liikaa yhdelle perheelle – hirvittävä epäonni vei Niskasilta jopa kolme MM-mitalia viikonlopun aikana

Kommentti: Suomalaisen hiihdon taso on oikeasti tämä – naapurimaiden superlupaukset menevät ohi oikealta ja vasemmalta, kun Suomessa ilakoidaan sijasta 23

Suosittelemme sinulle