Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Krista Pärmäkoski avautui suksihuollon virheestä, joka pilasi mitalitaistelun MM-kisojen päätösmatkalla: "Mitään ei ollut tehtävissä"

Krista Pärmäkoski oli iskuetäisyydellä kärkiryhmästä vielä 10 kilometriä ennen maalia.

Krista Pärmäkoski pani pettymksensä suksihuollon piikkiin: "Se oli aivan harmaa se suksen pohja"
Laura Arffman,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomen Krista Pärmäkosken kilpailu sujui hyvin suksienvaihtoon asti naisten 30 kilometrillä lauantaina. Kun Pärmäkoski sai uuden suksiparin alle 20 kilometrin kohdalla, hän romahti mitalitaistelusta Seefeldin MM-kisojen päätösmatkalla.

Pärmäkoski pani epäonnistumisen kaluston piikkiin. Hänen mukaansa huoltokopilla oli käynyt joku virhe.

– Suksienvaihtoon asti meni ihan hyvin. Sitten kävi jotain. Huoltojoukot lähtivät vielä testaamaan niitä suksia, että siellä on tapahtunut joku virhe. Suksen pohja oli aivan harmaa. En tiedä, sukset lähtivät ihan eri suuntaan muiden kanssa, Pärmäkoski sanoi.

– Odotin, että sieltä tulee ihan kohtuullisen hyvä pari alle, mutta totesin aika nopeasti, että mitään ei ollut tehtävissä.

Pärmäkoski oli suksienvaihdossa vielä iskuetäisyydellä mitalista, mutta vaihdon jälkeen hän jäi hopeamitalista taistelleesta ryhmästä parin kilometrin aikana lähes minuutin.

Suomen päävalmentajan Matti Haaviston mukaan vika ei välttämättä ollut suksihuollossa, vaan suksien valmistajassa.

– Ilmeisesti suksisa on ollut joku uusi pohjamateriaali. Jostain syystä voide ei ehkä pysynyt suksissa. Ei voiteen pysyminen ole Suomen huollosta kiinni. Siinä voi olla ongelma siinä suksen pohjamateriaalissa, Haavisto sanoi.

– Jos tässä nyt sanoo jonkun syyn, se menee todennäköisesti väärin. On päivien ja viikkojen prosessi selvittää, mikä niissä oli.

Pärmäkoski oli lopputuloksissa 11. Eroa kärkeen oli kolme minuuttia.

Suomalaishiihtäjä ei halunnut spekuloida, olisiko hänellä ollut voimia puristaa mitaleille paremmalla suksiparilla.

– Totta kai itsekin väsyin loppua kohden. Olihan tuo viimeinen lenkki aikamoista taistelua.

Pärmäkoski jäi Seefeldin MM-kisoissa ilman mitalia. Hänen päämatkallaan perinteisen 10 kilometrillä mitali oli lähellä, kun Pärmäkoski oli neljäs ja jäi pronssista alle kaksi sekuntia.

– Se oli hyvä kilpailu ja mitali oli todella lähellä. Ei sitä voi jäädä harmittelemaan, kun kausi jatkuu ja minulla on hyvät saumat maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Pärmäkoski on maailmancupissa tällä hetkellä kolmantena. Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjassa Holmenkollenilla.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski romahti mystisesti kesken kisan – Therese Johaug ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen

Riitta-Liisa Roponen jätti haikeat jäähyväiset MM-kisoille – kyyneleet tulivat silmiin, kun läheiset olivat maalissa vastassa: "Olen tunteillut jo eilisestä lähtien"

Juttua muokattu 2.3. klo 15.39: Lisätty Matti Haaviston kommentit.

Suosittelemme sinulle