Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomalaislupaus Eveliina Piippo, 20, äimisteli Ruotsin Frida Karlssonin, 19, hurjaa mitalisaldoa MM-kisoissa: "Mitä ihmettä minun pitäisi tehdä"

Kolme mitalia hiihtäneen Karlssonin esimerkki kiehtoo ja ihmetyttää Eveliina Piippoa.

LEHTIKUVA Eveliina Piippo
Siellä jossain menee Frida Karlsson, saattoi Eveliina Piippo pohtia kesken lauantain kisan. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensimmäinen maajoukkuekausi nosti Eveliina Piipon suomalaishiihtäjien kärkikaartin kintereille. Asema ei Piipolle riitä, sillä Ruotsin Frida Karlsson osoitti Seefeldissä, että jo alle kaksikymppisenä voi pärjätä kokeneemmille kilpakumppaneille.

– Poistun täältä aika motivoituneena ja palaan toivottavasti vahvempana, Piippo arvioi uransa ensimmäisiä aikuisten arvokisoja.

Seefeldissä kolme mitalia hiihtänyt Karlsson on 19-vuotias, Piippo 20.

– On tosi kiehtovaa katsoa, että noin lyhyessä ajassa voi nousta tuollaiselle tasolle. Samaan aikaan herää kysymys, mitä ihmettä minun pitäisi tehdä, että voisin ottaa tuollaisia harppauksia, Piippo sanoi.

Hän naurahti, että keväällä pitää varmasti valmentaja Ville Oksasen kanssa "juonia jotain".

– Toisaalta, aika harvassa ovat ne yksilöt, jotka voivat ottaa tuollaisia isoja harppauksia. Ehkä tärkeintä on luottaa omaan kehitykseen. Jos menen tätä tahtia eteenpäin, kyllä minä jossakin vaiheessa nousen huipulle, Piippo mietti.

Yksi iso kehityskohde on voima, ja sitä Piippo lupasi hankkia salilta ja ruokapöydästä. Hän on hiihtäjäksi vielä hentoinen.

Lauantain 30 kilometrillä Piippo paransi asemiaan suksien vaihdon jälkeen ja oli 19:s. Kokenut Laura Mononen ylitti maalilinjan kuusi sekunnin kymmenystä Piippoa aiemmin ja oli 18:s.

– Oli ihan hyvä päivä, kisojen viidennen starttinsa hiihtänyt Mononen sanoi ja oli melko tyytyväinen suksiinsa.

Lue myös:

Kommentti: Suomalaisen hiihdon taso on oikeasti tämä – naapurimaiden superlupaukset menevät ohi oikealta ja vasemmalta, kun Suomessa ilakoidaan sijasta 23

Tulos iski vasten kasvoja – Pärmäkosken valmentaja kummissaan, kun kaiken piti olla kunnossa: "Ajattelimme, että tämä taso riittää mitaleille"

Krista Pärmäkoski avautui suksihuollon virheestä, joka pilasi mitalitaistelun MM-kisojen päätösmatkalla: "Mitään ei ollut tehtävissä"

Riitta-Liisa Roponen jätti haikeat jäähyväiset MM-kisoille – kyyneleet tulivat silmiin, kun läheiset olivat maalissa vastassa: "Olen tunteillut jo eilisestä lähtien"

Pettynyt Kerttu Niskanen oikoo Suomen päävalmentajan lausuntoa – olisi halunnut hiihtää 30 kilometrillä: "Olen vähän puulla päähän lyöty"

Suosittelemme sinulle