Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Seefeldin MM-kisojen dopingskandaaliin liittyy myös muita lajeja – huippupyöräilijä tunnusti veridopingin

Pyöräilijä Stefan Denifl jäi kiinni poliisiratsiassa.

Stefan Denifl
Stefan Denifl Kuva: AOP
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisojen dopingskandaali paisuu. Itävallan yleisradioyhtiö ORF kertoo, että pyöräilijä Stefan Denifl on tunnustanut veridopingin käytön.

Denifl, 31, kertoo olleensa dopinglääkäri Mark Schmidtin asiakas. Schmidt on lääkäri Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalin keskiössä. Schmidt on kertonut aikaisemmin, että hänen asiakkainaan on säännöllisesti 50–60 urheilijaa. Mukana on Schmidtin sanojen mukaan erityisesti uimareita, pyöräilijöitä, käsipalloilijoita ja yleisurheilijoita.

Hiihdon MM-kisojen dopingskandaali alkoi tiistaina, kun poliisi teki laajoja dopingratsioita Itävallassa ja Saksassa. Mediatietojen mukaan juuri Schmidtin vastaanotto Erfurtissa oli yksi ratsian pääkohteista.

Dopingratsioissa otettiin kiinni viisi hiihtäjää. Itävallan Dominik Baldauf ja Max Hauke, Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin ovat myöntäneet veridopingin käytön.

Viikonloppuna tuli kuudes tunnustus, kun huippupyöräilijä Denifl otettiin kiinni perjantaina. Hän myönsi veridopingin käytön poliisikuulusteluissa.

Mediatietojen mukaan poliisiratsioita on luvassa lisää vielä ensi viikolla.

Lue myös:

Tällaista dopingkauppaa on pyöritetty Seefeldin MM-kisoissa, taustalla useista huijauksista syytetty lääkäri – "Kuin huonon elokuvan käsikirjoitus"

Pysäyttävä hetki ala-asteen luokkahuoneessa Seefeldissä: veridopingin tyynesti paljastanutta virolaishiihtäjää ympäröivät kyynelsilmäiset miehet ja epätodellinen hiljaisuus

Seefeldissä kiinni jäänyt virolaishiihtäjä kertoo kaiken Yle Urheilulle: veridopingin käyttö alkoi jo kesällä 2016

Viron päävalmentaja todella surullisena MM-kisojen dopingvyyhdistä – huokaili syvästi: ”Tilanne on enemmän kuin paha”

Dopingratsiassa kiinni otettuja hiihtäjiä haukutaan idiooteiksi – itävaltalaisten joukkuetoveri kertoo poliisin rynnäköstä ja avautuu: ”Tässä on kaksi kusipäätä”

ARD: Dopingratsioita Seefeldin MM-kisoissa — viisi urheilijaa on otettu kiinni, myös Niskasen ja Hakolan edelle sijoittuneet itävaltalaiset sprintterit

Suosittelemme sinulle