Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mitali oli niin lähellä! Reetta Hurske niukasti neljäs EM-finaalissa – pronssi jäi kahden sadasosan päähän

Nooralotta Neziri oli kuudes ja Elmo Lakka kahdeksas Glasgow'n EM-hallikisoissa.

Reetta Hurske jäi kahden sadasosan päähän mitalista EM-finaalissa!
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Reetta Hurske juoksi neljänneksi yleisurheilun EM-hallikisoissa naisten 60 metrin aitajuoksussa. Hurske jäi pronssimitalista vain kaksi sadasosaa sunnuntaina Glasgow'ssa.

Valko-Venäjän Elvira Herman juoksi tasan kahdeksan sekuntia ja nappasi pronssia. Hollannin Nadine Visser (7,87) voitti kultaa ja Saksan Cindy Roleder (7,97) saavutti hopeaa. Suomen Nooralotta Neziri oli kuudes ajalla 8,09.

Hurske oli mitalissa kiinni viimeiselle aidalle asti.

– Päällimmäisenä on huono fiilis, kun piti könytä siihen viimeiseen aitaan. Siinähän se pronssi sitten meni. Totta kai se harmittaa, kun mitali oli niin lähellä. En sano, että olisin pettynyt sijoitukseen, mutta kyllä tämä harmittaa ihan suoraan sanottuna, Hurske sanoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Kuudenneksi jäänyt Neziri oli yhtä pettynyt kuin Hurske.

– Potkaisin polven heti toiseen aitaan. Juoksu meni siihen. Sen jälkeen se oli vain taistelua, että pääsee maaliin asti. Harmittaa. Tavoite oli ottaa mitali täälta, mutta se kaatui heti alkuunsa, Neziri kertasi.

Finaalipaikka oli Hurskeelle uran ensimmäinen. Neziri sivusi uransa parasta sijoitusta EM-hallikisoissa.

Lakka: "Pehmeää tekemistä"

Pika-aitureiden loistopäivän täydensi Elmo Lakka, joka oli miesten 60 metrin aitajuoksun loppukilpailussa kahdeksas. Lakka, 25, aitoi EM-finaalissa ajan 7,74 jääden ennätyksestään yhdeksän sadasosaa. Lakka juoksi ennätyksensä Glasgow'n alkuerissä.

– Vähän oli pehmeää tekemistä. En saanut itsestäni parasta irti. Se taisi olla vähän ponnetonta heti alusta alkaen, kun kaverit karkasivat, Lakka harmitteli.

Euroopan mestaruuden voitti Kyproksen Milan Trajkovic ajalla 7,60. Hopeaa saavutti Ranskan Pascal Martinot-Lagarde ja pronssia Ranskan Aurel Manga.

Lue myös:

Hurja päivä suomalaisessa aitajuoksussa – Lakka, Neziri ja Hurske tykittivät EM-finaaliin!

Suosittelemme