Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomalaisen ENCEn huikea tuhkimotarina päättyi maagisen huippuryhmän edessä Major-finaalissa

E-urheilussa jännitettiin sunnuntaina Puolan Katowicen Major-finaalia, jonne suomalainen ENCE oli edennnyt sensaatiomaisesti.

ENCE. Kuvassa Aleksi "allu" Jalli, Aleksi "Aleksib" Virolainen, Jere "sergej" Salo, Jani "Aerial" Jussila, Sami "xseveN" Laasanen
ENCE. Kuvassa Aleksi "allu" Jalli, Aleksi "Aleksib" Virolainen, Jere "sergej" Salo, Jani "Aerial" Jussila, Sami "xseveN" Laasanen Kuva: AOP
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanskalainen superryhmä Astralis valloitti ennakko-odotusten mukaisesti Katowicen turnauksen ja sai vaivanpalkkioksi liki 450 000 euroa. Astralisilta löytyi loppuottelussa tulivoimaa sekä vahvoja yksilösuorituksia ja perusvarmoja suorittajia.

Maailman parhaan Counter-Strike urheilutiimin titteliä kantava ja maailmanlistan ykkösenä lähes vuoden ajan heilunut Astralis voitti viime vuonna jokaisen ison turnauksen, johon se osallistui. Sunnuntaina se nappasi vakuuttavasti kolmannen Major-mestaruuden, johon mikään muu joukkue ei ole ennen pystynyt.

Ensimmäisen kartan Astralis rohmusi numeroin 16–11. Se hallitsi karttaa alusta lähtien johtaen parhaimmillaan suomalaistiimiä jo 11-4. ENCE nousi sisukkaasti 10–14:ään, mutta takaa-ajo ei tuonut toivottua tulosta. Suomalaisilla oli kolme voitettavissa ollutta kierrosta, jotka kääntyivät kuitenkin kokemuksella kivikovalle finaalivastustajalle.

Toisessa kartassa ENCE jäi jyrän alle. Astralisille onnistui lähes kaikki mahdollinen ja se dominoi vahvalla kädellä kierroksia karaten puskuveturin lailla 10–0-johtoon vieden jälkimmäisen kartan lopulta 16–4-murskanumeroin.

– Tappio tietysti aina korpeaa, kun mahdollisuus oli turnausvoittoon. Vastustaja näytti tänään, miksi se on maailman ykkösporukka. Meillä on silti uskomaton matka takana ja olen siitä sekä kakkostilasta todella ylpeä, ENCE:n kapteeni Aleksi "Aleksib" Virolainen jutteli tuoreeltaan.

ENCE saa olla ylpeä kakkossijastaan, josta se kuittasi 130 000 euroa. Ympäri Suomea oli sunnuntaina kyhätty pystyyn kisakatsomoita, joissa seurattiin, kuinka "koko Suomen" joukkue esiintyi Katowicen Major-finaalissa.

ENCE oli raivannut tiensä uskomattomalla tavalla kahden viikon karsintajakson kautta Major-turnaukseen, jossa se tiputti muun muassa pudotuspelien puolivälierissä ja välierissä kaksi maailman huippuryhmää. Suomalaisjoukkueen satutarinalta vain kruunu jäi saavuttamatta.

Lue lisää:

Kommentti: Tässä lajissa me olemme maailman huipulla – Suomi on e-urheilun todellinen suurmaa

Suosittelemme