Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Taivalkoskella 2 500 ihmistä on ilman vesijohtovettä

Taivalkosken päävesijohto on vaurioitunut.

Vesihanan alla juomalasi
Liperin kirkonkylällä kärsitään vesijohtovuodosta. Kuvituskuva. Kuva: Yle
Emma Hinkula
Avaa Yle-sovelluksessa

Taivalkosken taajamassa noin 2 500 ihmistä on ilman vedenjakelua. Tänä aamuna huomattiin, että Taivalkosken päävesijohto on vaurioitunut, jonka vuoksi vedenjakelu jouduttiin keskeyttämään.

Korjausajasta ei ole vielä arviota. Kylmäperän vedenottamolle Mäkitielle on avattu vedenottopiste, josta saa juomavettä kotitalouksille omilla astioilla. Myös pelastuslaitos toimittaa palolaitoksen yhteyteen tankkiauton vedenjakelua varten.
Sen lisäksi keskuskeittiölle ja terveyskeskuksiin pyritään järjestämään vedentoimituksia.

Veden noutopaikan järjestäminen vaatii Taivalkosken kunnan teknisen johtajan Raimo Varankan mukaan kuitenkin vielä toimenpiteitä.

Päävesijodon vaurioituminen on aiheuttanut vesivuotoja ja osa vesilinjoista pitää sulkea, jotta veden kulku varapaikkaan onnistuu. Runkolinjoissa olevat venttiilit, joista vesilinjat voidaan sulkea ovat kuitenkin maastossa lumen alla, mikä hankaloittaa työtä. Sen lisäksi Taivalkoskella on tällä hetkellä noin 30 asteen pakkanen.

– Eli arktinen tilanne meitä vielä kurittaa. Kun on näin kova pakkanen, on konekaluston liikkeellesaamisessa jo omat ongelmansa, Varanka toteaa.

Siitäkään ei ole vielä tietoa, miten päävesijohto pääsi vaurioitumaan, mutta Varankan mukaan kyseessä on iso vaurio.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme!

Suosittelemme