Hyppää sisältöön

Norjalaista ylivoimaa ja suomalaista menestymättömyyttä hiihdon MM-kisoissa – asiantuntijat löivät tiskiin tylyt numerofaktat

Jälkihiki pui myös sunnuntaina päättyneiden MM-hiihtojen doping-kohua ja suomalaista voittamismentaliteettia.

"Ei tullut valtavia venymisiä" – Seefeldin MM-hiihdot vedettiin yhteen Jälkihiessä
"Ei tullut valtavia venymisiä" – Seefeldin MM-hiihdot vedettiin yhteen Jälkihiessä
Joel Holma

Sunnuntaina päättyneet Seefeldin MM-hiihdot puhuttivat Jälkihiessä maanantaiaamuna. Reetta Meriläinen, Sini Forsblom ja Kaj Kunnas ruotivat muun muassa suomalaisurheilijoiden alavireisiä otteita ja ylivoimaista norjalaisjoukkuetta.

Kaj Kunnaksen taulukosta ponnahtivat esiin norjalaisten 25 mitalia, Suomen mitalimäärän ollessa 1.

Reetta Meriläisen mukaan Suomi kilpaili sillä tasolla, mitä kulunut kausi antoi odottaa.

– Ei tullut valtavia romahduksia, mutta ei myöskään valtavia venymisiä.

Sen sijaan yleisurheilun EM-hallikisoissa hienosti menestyneet suomalaiset pika-aiturit saivat kolmikolta kehuja. Kaj Kunnas nosti esille vastikään urheilija-apurahoja vaille jääneen Reetta Hurskeen. Hurske oli sunnuntaina 60 metrin aitafinaalissa 4:s.

– Hänelle tipahtaa varmaan apuraha tämän jälkeen, Kunnas laukoi.

Lue myös:

Suomen hiihtomaajoukkueessa kuohuu, asiantuntijat vaativat nopeasti rohkeita muutoksia: “Mitään ei ole tapahtunut pitkään aikaan suomalaisessa hiihdossa”

MM-hiihdoissa kritiikkiä saanut Suomen huoltoryhmä puhuu suunsa puhtaaksi ja toivoo hiihtäjiltä käytöstapoja: "Jos latuja on kisoissa suolattu, niin on huoltoakin"

Päävalmentaja Haavisto muistutti Suomen huonosta tuurista MM-kisoissa – kommentoi omaa asemaansa: "Keväällä on keskustelun paikka"

Mitali oli niin lähellä! Reetta Hurske niukasti neljäs EM-finaalissa – pronssi jäi kahden sadasosan päähän

Kahden sadasosan tappio söi Reetta Hursketta todella – kertoi dramaattisesta hetkestä EM-finaalissa: "Siinähän se pronssi meni"

Nooralotta Nezirin unelma EM-mitalista kosahti heti alkuunsa – kuudes sija otti päähän rankasti: "Nyt tuntuu niin pahalta"

Suosittelemme sinulle