Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Johannes Dürr vapautettiin – myöntää käyttäneensä veridopingia vielä hiljattain, mutta kiistää toimineensa muiden urheilijoiden yhteyshenkilönä

Itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürrin epäillään toimineen muiden urheilijoiden yhteyshenkilönä dopingasioissa.

Johannes Dürr
Kuva: AOP
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Itävallan syyttäjäviraston mukaan tiistaina pidätetty itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr on myöntänyt käyttäneensä veridopingia. Hän on myöntänyt manipuloineen vertaan viimeaikoihin saakka.

Saksalaismedia Sport1:n mukaan Dürr on vapautettu keskiviikkona. Itävaltalaismedia Kronen Zeitungin mukaan häntä syytetään urheilupetoksesta ja dopingrikkomuksesta.

Dürr kärysi epo-hormonista Sotshin olympialaisissa 2014 ja sai kahden vuoden kilpailukiellon. Hänet myös erotettiin Itävallan hiihtoliitosta.

Seefeldin MM-kisoissa suuressa dopingratsiassa kiinniotetut ja veridopingin käytön myöntäneet itävaltalaiset Max Hauke ja Dominik Baldauf ovat kertoneet, että Dürr olisi ollut heidän yhteyshenkilönsä dopingasioissa. Dürr kiistää toimineensa muiden urheilijoiden yhteyshenkilönä.

Dürr olisi halunnut osallistua Seefeldin MM-kisoihin, ja yritti muun muassa kerätä joukkorahoitusta paluutaan varten.

Dürr kertoi tammikuussa ARD:n tv-dokumentissa dopingin käytöstään. Hänen tekemänsä paljastukset olivat osasyynä massiiviseen dopingratsiaan Seefeldissä ja Erfurtissa viime viikolla. Kronen Zeitungin mukaan Dürr ei ole viime viikkoina tehnyt viranomaisten kanssa toivottua yhteistyötä.

Lue myös:

Seefeldin dopingratsiassa pidätetyt hiihtäjät itävaltalaislehdelle: paljastuksia tehnyt Johannes Dürr ohjasi kiellettyjen aineiden käyttäjiksi

Yllätyskäänne Seefeldin dopingskandaalissa: Paljastuksia tehnyt hiihtäjä pidätetty Itävallassa

Suosittelemme