Hyppää sisältöön

Ogier dominoi Meksikossa, nappasi viidennen voittonsa ja kiri neljän pisteen MM-kärjestä – "Tämä on erityinen ralli"

Sebastien Ogier voitti jälleen Meksikossa. Citroen-kuski alleviivasi nopeuttaan viemällä täydet pisteet rallin päättäneeltä Power Stagelta.

Kuva: AOP

Citroenin Sebastien Ogier otti maistuvan revanssin Meksikosta jäätyään pistesijojen ulkopuolelle Ruotsin MM-rallissa.

Ranskalainen pokkasi voiton jo viidettä kertaa Leonin ja Guanajuaton maisemissa.

– Tämä on erityinen ralli. Juhlin ensimmäistä juniorisarjan voittoani täällä jo 2008, joten tällä rallilla on minulle merkitystä, Ogier totesi Yle Urheilulle.

– Tämä oli hyvä voitto ja hyvä myös MM-taistelua ajatellen, sillä saimme täydet pisteet.

Ogier jätti MM-sarjaa johtavan Toyotan Ott Tänakin kakkoseksi puolen minuutin marginaalilla. Ranskalainen hallitsi olosuhteet lähes täydellisesti. Vain lauantain avauspätkällä tullut rengasrikko oli huojuttaa Citroen-kuskin asemaa.

Tuokin tilanne kääntyi lopulta Ogierin eduksi, kun erikoiskoe keskeytettiin ja ranskalainen sai aikahyvitykset. Keskeytyksen syynä oli tallitoveri Esapekka Lapin auton jumittuminen vaaralliseen paikkaan.

– Tämä on vaikea ralli ja olosuhteet olivat tänä vuonna oudommat kuin koskaan aiemmin. Pärjäsimme niissä erittäin hyvin, Ogier iloitsi.

Korsikassa Ogierin pitäisi olla vahvoilla, sillä asvattiralli on erittäin teknistä ja tiukkaa ajamista. Kuusinkertainen maailmanmestari pitää tasaisesta väännöstä.

– Olen jo innoissani Korsikasta, sillä siellä lähtöjärjestyksellä ei ole merkitystä. Siitä tulee tiukka taisto ja sellaista tämän pitäisi olla koko ajan, Ogier sanoi.

MM-sarjan ykkönen Tänak kärsi Meksikossa lähtöpaikastaan, sillä hän joutui sääntöjen mukaisesti lähtemään ensimmäisenä varsinaisena ajopäivänä jokaiselle erikoiskokeelle ykkösenä.

Soratiellä se tarkoitti huonoa pitoa ja tien auraamista takaatuleville.

Saarella tilanne tulee olemaan toisenlainen.

– Ott on Toyotalla nopea joka paikassa, joten siitä tulee hyvä kilpailu, Ogier povasi.

Meksikon ralli, tulokset

1) Sebastien Ogier Citroen 3.37.08,0

2) Ott Tänak Toyota +30,2

3) Elfyn Evans Ford +49,9

4) Thierry Neuville Hyundai +1.27,0

5) Kris Meeke Toyota +6.06,2

8) Jari-Matti Latvala Toyota +18.55,9

9) Dani Sordo Hyundai +22.44,1

11) Andreas Mikkelsen Hyundai +36.35,1

14) Esapekka Lappi Citroen +1.03.40,5

Lue myös:

Yle seurasi hetki hetkeltä: Ogier otti viidennen voittonsa Meksikossa ja ryöväsi Power Stage -pisteet – Latvala putosi kahdeksanneksi

Kakkossijasta ajava Tänak iski monsteripätkällä, Latvala nousi MM-pistetaisteluun – katso kooste Meksikon MM-rallin yön tapahtumista

Toyotan brittikuski menetti johtopaikan ja syyttää Citroenia likaisesta pelistä – "He hyväksikäyttävät järjestelmää, jonka tarkoitus on turvata ihmishenkiä"

Esapekka Lappi luisui tieltä ja sekoitti Meksikon rallin kärkitaisteludraamaa – Citroenia syytettiin likaisesta pelistä: Me painoimme ok:ta!

Suosittelemme sinulle