Hyppää sisältöön

Katso Yle Areenassa suora lähetys: Lukemisen unelmavuosi innostaa tarttumaan kirjaan ja puhumaan lukukokemuksesta

Mikkelissä vietetään Lukemisen unelmavuotta
Mikkelissä vietetään Lukemisen unelmavuotta
Susanna Pekkarinen

Lukemisinnostusta herätellään Mikkelissä kuluvan vuoden aikana. Tarkoituksena on esimerkin avulla tehdä lukeminen näkyväksi yhteisössä. Runko tapahtumalle on poimittu one book, one community (siirryt toiseen palveluun) -menetelmästä (Mikkelin kaupungin nettisivut).

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni lukee tietyn kirjan vuoden aikana ja jakaa siitä nousevia ajatuksia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Mikkelissä teokseksi on valittu Emmi Itärannan vuonna 2012 julkaistu Teemestarin kirja.

Kirjasta on poimittu neljä teemaa: puhdas vesi, ystävyys, kierrätys ja muisti. Näiden ympärille rakennetaan tapahtumia, joiden sisältöön ja toteutukseen kaupunkilaiset voivat vaikuttaa.

Yle Areenassa nähdään torstaina 14.3. kello 10.30 alkaen suora lähetys Mikkelin kirjastosta ja Mikkelin Rouhialan koululta. Vieraina ovat kirjastotoimenjohtaja Virpi Launonen, lukemista harrastavat nuoret Aaro Hietaniemi ja Olli Korvenpää. Mukana on myös Suvi Taskinen Mikkelin Naisvoimistelijoista, joka kertoo, miten kirjasta tehdään voimisteluesitys.

Lähetyksessä vieraillaan lisäksi Mikkelin Rouhialan koululla, jossa 2.-luokkalaiset ovat lähteneet innolla mukaan Lukevin luokka -kilpailuun.

Suosittelemme sinulle