Hyppää sisältöön

Oulussa ilmastolakkoon osallistumisesta napsahtaa koululaisille luvaton poissaolo

Lainsäädännön mukaan perusopetuksen oppilaiden tulee osallistua opetukseen, ellei heille ole myönnetty lupaa poissaoloon.

Kuva: Antti Eintola / Yle
Emma Hinkula

Oulussa koulut eivät anna lupaa osallistua ilmastolakkopäivään.

Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori sanoo, että kaupunki on tiedottanut kouluja niin, että koulut voivat nostaa ilmastonmuutosta ja sen ehkäisemistä esille ilman lakkohenkeä.

Kouluun lähetetyssä tiedotteessa kerrottiin myös, että lainsäädännön mukaan perusopetuksen oppilaiden tulee osallistua opetukseen, ellei heille ole myönnetty lupaa poissaoloon. Lakossa olevilla oppilailla kyseessä on siis luvaton poissaolo.

Oulun alueellinen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pirita Satomaa kertoo, että kaikille vanhemmille kyseinen viesti ei ole kuitenkaan kantautunut. Kouluissa, joihin viesti on tullut, on viestin sisältö ollut vaihteleva.

Satomaan mukaan osa vanhemmista saattaa pitää ilmastolakkoa tärkeänä, mutta he eivät halua asettua poikkiteloin koulun linjan kanssa. Vanhemmat ovat olleet ollut huolissaan myös siitä, ettei koulussa nousisi ilmastolakon tiimoilta vastakkainasettelua, jos osa osallistuu lakkoon ja osa ei.

Lue myös: Osa lapsista ja nuorista jättää tänään Oulussa menemättä kouluun ilmastolakon vuoksi

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle